Tine-konditor Bernhard Azinger (fra venstre), kjøkkensjef Øystein Waaler, TINE-kokk Pål Jetmundsen, assisterende kjøkkensjef Tor-Arne Kolstad og kokk Kosta Petrovic. (Foto: Janne Sandvik)

Et godt sted å bli gammel

Vålerengen bo- og servicesenter i Oslo fikk tredjeplass i konkurransen Årets Matgledebedrift 2016. Onsdag fikk de besøk av TINE-kokkene Pål Jetmundsen og Bernhard Azinger for litt ekstra inspirasjon på kjøkkenet.

Publisert
Kokken Kosta Petrovic tar gnochi ut av ovnen. (Foto: Janne Sandvik)

Denne saken er skrevet av Janne Sandvik

«Hos Vålerengen bo- og servicesenter er det «god stemning i veggene» og helt klart et godt sted å bli gammel», uttalte juryen under prisutdelingen i oktober. Et begrep som kjøkkensjefen brukte var «gylne måltidsøyeblikk».

Bernhard Azinger i aksjon. (Foto: Janne Sandvik)

Fint å kunne dele på premien

– Det var veldig gøy å være med i konkurransen om å bli Årets Matgledebedrift, sier kjøkkensjef Øystein Waaler.

– Vi samarbeidet i et ernæringsprosjekt med vår TINE Partner-konsulent, Jane Syversen. Hun synes vi gjorde mye bra og bestemte seg for å nominere oss, forteller han. Waaler smiler da han tenker tilbake på prisutdelingen og den flotte middagen på Hotel Continental i oktober.

Agnes Malene Olsen. (Foto: Janne Sandvik)

– Det var ekstra hyggelig at både vi ansatte og beboerne kunne nyte godt av premien, sier Waaler, som synes det var moro med en hyggelig arbeidsdag litt utenom det vanlige, sammen med TINE-kokkene.

– Vi har fantastiske pleiere

Agnes Malene Olsen (91) er opprinnelig fra Karmøy og har bodd på senteret i et par år. Hun føler at det er et trygt og godt sted å være, og hun har bare gode ord å si om betjeningen, maten og de hyggelige kokkene.
– Alle er så snille og tålmodige, sier hun. – Det er lett å bli glad i dem.

Agnes var brukerrepresentant da juryen fra Årets Matgledebedrift var på besøk, og hun kom med tilbakemeldinger om den gode maten de pleier å få servert av de hyggelige kokkene på huset. Maten på menyen i dag var kanskje litt utenom det vanlige, men Agnes synes det var deilig med vårruller!

Tor-Arne Kolstad lager vårruller. (Foto: Janne Sandvik)

Torsken med crème fraîche-saus var også god, men hun deler gjerne et tips med kokkene: – Fisken burde trekke med litt salt i vannet – da smaker den litt mer, mener hun.

– Tine har så mye godt. På onsdager får vi kesam med blåbær til, forteller Agnes Olsen. Og i dag fikk alle beboerne favoritten etter hennes ønske: Dronning Maud-dessert!

Fersk mat til beboerne alle hverdager

På kjøkkenet hos Vålerengen bo- og servicesenter finner vi tre heltidsansatte: kokk og kjøkkensjef Øystein Waaler, kokk og assisterende kjøkkensjef Tor-Arne Kolstad og kokk Kosta Petrovic.

Her på senteret lager de maten selv til alle dager, og det har de gjort siden 2014.

Dette er ganske unikt – de fleste eldresentre og sykehjem får maten levert i matkasser etter kok- og kjølprinsippet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Vålerengen bo- og servicesenter

Vålerengen bo- og servicesenter er en diakonal institusjon som drives av Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo, etter avtale med Oslo kommune. 

Sykehjemmet, eller «Vaalerengens gamlehjem» som det het tidligere, startet opp i 1917. Det betyr jo at de har 100-årsjubileum i år! Dette skal selvfølgelig feires gjennom året, blant annet med en jubileumsuke i starten av juni. 

På nettsiden til senteret står det blant annet: «Vi ønsker at Vålerengen bo- og servicesenter skal være et kulturelt møtested mellom generasjoner, kulturer og mennesker. Brukergruppene ved Vålerengen bo- og servicesenter skal erfare at respekt, rettferdighet og omsorg er verdier som står sentralt i det helhetlige bo- og behandlingstilbudet de mottar.»

Powered by Labrador CMS