Johan Nicolaisen fra Kokkenes Mesterlaug Møre & Romsdal ble hedret med prisen «Årets oldermann 2017». (Foto: NKL)

«Årets oldermann 2017»

Johan Nicolaisen fra Kokkenes Mesterlaug Møre & Romsdal ble hedret med prisen «Årets oldermann 2017» under landsmøtet i NKL i helga.

Publisert
Johan Nicolaisen fra Kokkenes Mesterlaug Møre & Romsdal ble hedret med prisen «Årets oldermann 2017». (Foto: NKL)

Nicolaisen var med og startet lauget i 1974, den gang som underavdeling av Trondheim KM. I 1976 ble det eget laug i regionen. Han var skriver i fra 1977 til 1984 og oldermann fra 1984 til 1989.

Les også: NKLs høyeste utmerkelse, André Enghs gullnål, til Hans Dahl Ørstavik

NM i kokkekunst i 20 år

Videre har Nicolaisen vært med medlem i komiteen for NM i kokkekunst i mange år, og var ellers veldig aktiv i arbeidet med NM i kokkekunst i de 20 årene det ble arrangert i Ålesund, siste gang i 2013.

I 2013 ble han valgt til oldermann i Kokkenes Mesterlaug Møre & Romsdal på nytt, og han leder fortsatt lauget.

Nicolaisen driver lauget aktivt sammen med styret, og lauget er delaktig i middelalderfestival, arrangerer storhusholdningsmesse, Møre og Romsdal Cup, Tine MatCup-semifinale, Den Norske Matfestivalen, stor klippfiskbuffet med 700 gjester (sist august) og ellers godt laugsarbeid med medlemmer, kokkelærlinger og elever.

Antall medlemmer doblet seg fra 2013

I tillegg til disse utadrettede arrangementene er det mange sosiale og faglige «happeninger» for laugets medlemmer. Medlemstallet i Kokkenes Mesterlaug Møre og Romsdal har nesten doblet seg i perioden fra 2013. Nye medlemmer har kommet til og noen «gamle» har meldt seg inn igjen.

«Et viktig element i dette er den aktive kommunikasjonen som oldermann har med sine medlemmer. I tillegg er oldermann aktiv når det gjelder å skaffe omtale i media av laugets små og store arrangement. Nicolaisen jobber også utrettelig med å få store nasjonale arrangement tilbake til Møre og Romsdal. Siden 2013 har han stått i spissen for at lauget to ganger har søkt om å få arrangere landsmøtet i NKL, og også søkt om å få arrangere NM i kokkekunst. Så langt uten å ha vunnet igjennom, men den evige optimist lar seg ikke stoppe av det. Nye søknader klargjøres», heter det fra Norges Kokkemesteres Landsforening.

Les også: To Rom og Kjøkken kåret til «Årets lærebedrift 2017»

Les også: Gunnar Jensen er «Årets kjøkkensjef 2017»

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS