Bildet viser hvilke enorme dimensjoner de kinesiske kunstnerne er vant til å arbeide med. Dette er fra Harbin i Kina. (Foto: DestinasjonsKirurgene)

Bygger gedigen isskulptur på Beitostølen

Øverst i alpinbakken på Beitostølen er det produsert en snøhaug på nærmere 1500 kubikkmeter – som i løpet av de neste 10 dagene skal omformes til en gedigen snøskulptur. Hva det blir? Jo, en stavkirke.

Publisert
De kinesiske is- og snøkunstnerne har bestilt en snøhaug på nærmere 1500 kubikkmeter i alpinbakken på Beitostølen. (Foto: DestinasjonsKirurgene

Is- og snødesignere fra Harbin og Kina skal i dagene fremover lage snøkunstverket i alpinbakken.

– Et team på fem designere og kunstnere skal bygge de første snøskulpturene på Beitostølen i løpet av ti dager fra 1. mars. I tillegg til disse fem kommer også presidenten for HWSIA som teamleder og ansvarlig for partnership-samarbeidet fra kinesisk side. Vi legger opp til offisiell avduking av snøskulpturene enten torsdag 8. eller fredag 9. mars, avhengig av hvordan arbeidsprosessen blir de nærmeste dagene, opplyser Bjørn B Jacobsen, som er ansvarlig prosjektleder.

Samarbeid mellom Beitostølen og Harbin

Som kjent er det inngått en partnership-avtale mellom Beitostølen Resort og Harbin Ice&Snow Festival. Den kinesiske partneren er Heilongjiang Winter Sports Industry Association (HWSIA). DestinasjonsKirurgene er strategisk og operativ partner i dette samarbeidet, med Jacobsen som ansvarlig prosjektleder.

Avtalen gir Beitostølen Resort eksklusive rettigheter for Norge når det gjelder bruk av designerne, kunstnerne og arkitektene som arbeider med is- og snøfestivalen i Harbin. Festivalen er verdens mest spektakulære, og designerne og kunstnerne som nå kommer til Beitostølen, omtales som verdens råeste designere og handverkere innenfor is- og snø-skulpturer og store kunst installasjoner av snø og is.

En pre-test før den store satsingen neste vinter

– Det vi gjør nå er en såkalt pre-test, før vi går i gang med en større planlagt satsing til kommende vintersesong 2018/2019. Det er viktig at de kinesiske designerne og kunstnerne får gjøre seg kjent med forholdene på Beitostølen. Samtidig får vi se hvordan de arbeider, og hva som skal til av operative behov fra vår side, samt at vi kan ha kreative prosesser rundt både det vi skal gjøre de kommende dagene, men framfor alt den større satsingen neste vinter. Dessuten er det både viktig og artig for oss å kunne vise omverden helt bokstavelig og visuelt hva dette unike prosjektet handler om, sier Jacobsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS