Senjatrollene. (Foto: Georg Mathisen)

Senjatrollet brant ned

Den populære turistattraksjonen Senjatrollet på Finnsæter på Senja brant ned torsdag. Politiet fikk melding om brannen like etter klokken 12 torsdag formiddag. Da skal trollet ha stått i full fyr.

Publisert

– Det er to personer som er sendt til Finnsnes legevakt. Alvorlighetsgraden er uviss, men de er begge bevisste, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen, og legger til at politiet nå skal brannetterforske stedet.

– Få minutter etter at vi fikk beskjed om brannen fikk vi melding om at trollet nesten var nedbrent allerede, sier Thomassen til NRK.no.

Det 18 meter  høye Senjatrollet brant ned torsdag. (Foto: Georg Mathisen)

Verdens største troll

Det 18 meter høye Senjatrollet var nå stengt for turisme grunnet vedlikehold.

«Senjatrollet» på ytre Senja er kjent som en av de største turistattraksjonene i Nord-Norge. Det ble registrert i Guinness rekordbok i 1997, som verdens største troll. Attraksjonen ble oppført i 1993, og inneholder blant annet konsertsal, bibliotek og suvenirbutikk. I 2007 fikk også hovedtrollet en trollkjerring ved sin side.

– Jeg fikk beskjed for bare noen minutter siden, og er helt sjokkert. Jeg klarer ikke å forstå at Senjatrollet nå er borte. Det er en tragedie, sier reiselivssjefen i Visit Senja, Dan Björk, til NRK.no.

Senjatrollet ligger like i nærheten av Hamn i Senja og Senja Matstudio.

Les også: Hamn i Senja - fra fiskevær til moderne feriested

Les også: Matstudio i havgapet

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS