Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Over 200 000 ventet til Matstreif 2017

Førstkommende fredag og lørdag fylles Oslo av bugnende matfat med lokale spesialiteter fra hele Norge. Matstreif har etablert seg som Norges største matfestival, og mer enn 200 000 besøkende er ventet å ta turen innom Rådhusplassen.

Publisert
Om lag 250 utstillere er på plass på Matstreif 2017 i Oslo. (Arkivfoto: Morten Holt)

Matstreif er et populært utstillingsvindu for norske lokalmat- og drikkeprodusenter, og i år deltar om lag 250 utstillere fra hele Norge fredag 22. og lørdag 23. september.

Her kan du se alle utstillerne på Matstreif 2017 på Rådhusplassen i Oslo

Foto: Morten Holt

Kunnskapsdeling om norsk mat og drikke

Formålet med festivalen er å bidra til økt forståelse for sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen. Her deler utstillerne sine historier med publikum over disken, og det skapes og vedlikeholdes nettverk mellom produsentkollegaer fra hele Norge.

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

– Vi er stolte av hva Matstreif bidrar med av kunnskapsdeling om norske lokalmat og drikkeprodusenter. I de mange bodene selges og serveres norske spesialiteter og småskalaprodusert mat og drikke med høy kvalitet og verdi. Vi legger stor vekt på å ha en god miks av utstillere, noe vi er glade for å ha også i år, sier direktør for bærekraft i Innovasjon Norge, Inger Solberg.

Målet skal nås

Det arrangeres flere NM under Matstreif. (Arkivfoto: Morten Holt)

Regjeringen har slått fast en ambisjon om at samlet omsetning av lokalmat i alle omsetningskanaler skal vokse til 10 milliarder innen 2025. Det ligger bransjen godt an til å nå. Nordmenn handler lokalmat- og drikke som aldri før, og bidrar til at denne delen av dagligvarehandelen har en markant vekst, sammenlignet med øvrig dagligvare.

Det er landbruks- og matminister Jon Georg Dale som foretar den offisielle åpningen fredag klokka 12.

Flere NM og kåring av årets lokalmatgründer

Foto: Morten Holt

Flere norgesmesterskap arrangeres under Matstreif. I tillegg til NM i honning, som arrangeres for første gang, blir det NM i sjømathandel, NM i butikkslakterfaget og NM i sunn fastfood.

I tillegg blir det kåring av årets lokalmatgründer under åpningen fredag. Det er Hanen, Nationen og NorgesGruppen som står bak denne kåringen.

Saken fortsetter under bildet

Les mer på Matstreif.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS