Mitt Hotell i Moss har over tid vært ett av landets mest lønnsomme hoteller. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Ny eier for Mitt Hotell i Moss

Ett av Norges mest lønnsomme hoteller, Mitt Hotell i Moss sentrum, har fått nye eier. Det er Vestby Hyttepark ved Thor Einar Johansen, som har kjøpt hotellet i Moss sentrum.

Publisert

Johansen, som er investor i eiendom, driver i tillegg Vestby Hotel & Gjestegård og Vestby Hyttepark.

Bèatrice og Hans Christian van der Lagen har drevet Mitt Hotell siden slutten av 1980-tallet, men har nå solgt livsverket. (Foto: Morten Holt, arkiv)

Sluttet etter 28 år

Bèatrice og Hans Christian van der Lagen har drevet Mitt Hotell i en årrekke. De startet hotelldrift her for 28 år siden.

Mitt Hotell i Moss har fått ny eier. (Foto: Morten Holt, arkiv)

– På grunn av sykdom de to siste årene har jeg trappet en del ned, men Bèatrice har jobbet mer enn 100 prosent, og holdt «skuta» flytende. Det har hun gjort med glans. Hotellet har vært en god forretning i alle de 28 årene vi har drevet det. Dette takket være liten administrasjon og effektiv drift. Tanken har alltid vært, «hvor mange rom må vi selge for å ha råd til denne innvesteringen». Eventyret har fått en lykkelig avslutning for vår del, og både kjøper og selger er fornøyd med utfallet, sier Hans Christian van der Lagen.

Hotelldrift i 1989

Hoveddelen av hotellbygget i Moss ble oppført i 1956, først som kontorlokaler for Moss Lysverk. På slutten av 1980-tallet ble disse lokalene bygd sammen med en villa tett inntil, og bygd om til hotell.

Bèatrice og Hans Christian van der Lagen startet hotelldrift her i 1989, og hotellet siden blitt pusset opp og oppgradert i flere omganger. Helt siden startet har ekteparet latt hotellet være et frittstående hotell. Ingen kjede har fått innpass.

Omsatte for 8,6 millioner kroner i fjor

Hotellet i Rådhusgata omsatte i 2015 for 8,6 millioner kroner. Driftsresultatet var på nær 2,4 millioner kroner, noe som gir en driftsmargin på over 27 prosent.

Mitt Hotell var «typebedrift» i magasinet Horeca i 2007. Da hadde hotellet hadde en driftsmargin på nærmere 40 prosent!

Du kan lese mer på Mitt-hotell.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS