Adm. dir. NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold
Adm. dir. NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold

Reiselivet satser på teknologi og digitalisering

Konferansen TechPoint Travel arrangeres for niende gang på Kilden kulturhus i Kristiansand 28. og 29. september 2022.

– Reiselivet er en av de viktigste fremtidsnæringene, og da må vi også følge med på utviklingen. Teknologien byr på utrolige muligheter både når det gjelder det å kommunisere med gjestene og å bruke teknologi for å gjøre driften mer lønnsom og bærekraftig. Derfor er denne konferansen så viktig, for å dele og høste erfaringer og få ny input og ideer, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Klima og fornybarhet, digitalisering og omstilling

Programmet på årets Techpoint treffer svært godt med tanke på de utfordringer og muligheter næringslivet står overfor akkurat nå, både når det gjelder klima og fornybarhet, digitalisering og omstilling.

– Kultur, reiseliv og opplevelser er en næring som inkluderer mange andre bransjer for å kunne gi en helthetlig opplevelse til den besøkende. Da er det avgjørende at vi deltar på arenaer hvor mange bransjer er samlet for å lære av hverandre, sier Synnøve Elisabeth Aabrekk, daglig leder i Visit Sørlandet, som er en av arrangørene bak konferansen.

Reiselivet med nye løsninger

Techpoint Travel konferansen skal se nærmere på hvordan teknologi kan anvendes for å skape et bedre og mer bærekraftig næringsliv innen reiseliv, kultur og opplevelser.

– Reiselivet har alltid ligget langt fremme når det gjelder teknologi og digitalisering, fordi næringen har sett viktigheten av dette. Ved hjelp av digitalisering finner gjestene frem til oss enten de er fra Kina eller USA, digitale løsninger gjør det lettere for gjestene å booke, få informasjon og dele opplevelsene sine. Og nå sist under pandemien tok reiselivet i bruk nye digitale løsninger for bestilling og betaling. Reiselivet har mange spennende nytenkende aktører som skal dele av sine erfaringer på Techpoint Travel konferansen, sier Krohn Devold.

Spennende foredragsholdere

Blant foredragsholderne er Nordic Choice Hotels teknologidirektør Kari Anna Fiskvik som skal snakke om da teknologisystemene til Nordic Choice natt til 2. desember ble angrepet av en av verdens mest sofistikerte hackergrupper. Aase Marthe Horrigmo, ny direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, skal snakke om nasjonale digitale verktøy i arbeidet mot et mer bærekraftig reiseliv, og Else Storaas fra Søstrene Storaas skal snakke om hvordan de gjennom hele koronaen hadde de to fokus: holde folk i jobb og opprettholde fokuset på digital markedsføring. Dette førte til at de satte i gang prosjekter for å fornye bedriften. De satset på kjøkkenhage og hydroponi, flisfyring, digitalisering av den daglige driften, oppussing av rom, nye lokaler og videreforedling av råvarer.

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, deltar også på konferansen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS