RasmusJohnsenSkoglund1

Ny LystPå-kokk ble Arktisk Kokk 2012

Rasmus Johnsen Skoglund vant Arktisk kokk 2012. Han arbeider til daglig på restauranten LystPå i Bodø, som stadig karrer til seg vinneren i konkurransen. Vinnerne i 2006 (Svein Kristian Malin) og 2010 (Alexander Felipe Øines) representerte nemlig også restauranten.

Publisert

Rasmus Johnsen Skoglund ble Arktisk Kokk 2012.

Sølv og bronse i 2012-utgaven havnet i Tromsø; henholdsvis til Morten Rasmussen (Emmas Drømmekjøkken) og Gunnar Jensen (Vertshuset Skarven).

Dessuten vant Simon Engen fra restaurant Bjørk i fjor. Bjørk og LystPå er samarbeidsrestauranter i Bodø.

Men LystPå får ikke så mye nytte av den nybakte nordnorske kokkemesteren. Snart flytter han sørover, til Stavanger, der han skal begynne i ny jobb.

Deltakerne

Hoveddommer Roy-Magne Berglund, som for øvrig har vunnet Arktisk Kokk to ganger, var imponert over Skoglunds innsats i konkurransen, en konkurranse der det var jevnt mellom deltakerne.

- Han leverte en jevn treretters, og scoret kanskje mest på det. Det er vanskelig å levere jevnt, men det klarte Rasmus, sier Berglund, som er kjent fra kokkelandslaget og for sin verdensrekord i sushi-mosaikk fra Aspmyra i fjor, sier Berglund til Avisa Nordland.

Jurylederen trekker frem det høye nivået, som han mener bare blir bedre år for år.

"

De tre beste i Arktisk Kokk 2012.

Sølvet gikk til Morten Rasmussen fra Emmas Drømmekjøkken i Tromsø, mens bronsen ble tildelt Gunnar Jensen, Vertshuset Skarven i Tromsø.

Foruten de tre medaljevinnerne, var Anette Løften (Spiseriet Fabelaktig, Langneset), Vegard Stormo (Tinja Fjellgård, Narvik) og Bjørnar Bakklund (Bryggerikaia, Bodø) med i finalen.

Les også: Vær stolt av nordnorsk matkultur!

Arena Nord

Konkurransen ble arrangert i forbindelse med Arena Nord i Bodø og Nordnorsk Storhusholdningsmesse, som pågår nå (18 til 20. september).

NHO Reiseliv Nord Norge og Arktisk Meny står bak konkurransen, som ble arrangert for 12. gang. Det hele regnes som et uoffisielt nordnorsk mesterskap for kokker.

Les mer om restaurant LystPå i Bodø her

Her er noen av vinnerne av Arktisk Kokk de siste årene

2012: Rasmus Johnsen Skoglund, LystPå, Bodø

2011: Simon Engen, Bjørk, Bodø

2010: Alexander Felipe Øines, Lyst på, Bodø

2009: Anne-Berit Mydland Simonsen, Spitsbergen Travel, Svalbard

2008: Morten Andersen, Henningsvær Bryggehotell

2007: Heidi Nygård Lande, Pascal, Aker Brygge

2006: Svein Kristian Malin, LystPå, Bodø

2005: Ruben Einarsen, Henningsvær Bryggehotell

Råvarene som ble brukt

Hovedråvarene til konkurransen har en sterk forankring til landsdelen og gir et godt bilde av vår råvaretilgang. Det er rein fra vidda, laks av ypperste kvalitet i fra mærene ved Skjervøy, og ikke minst håndplukkede bringebær i fra Reisadalen.

Ellers i oppgaven ligger det utfordringer når det gjelder grønnsaker, ost og eksempelvis øl som skal inn i menyen kandidatene komponerer.

Forrett: Skal bestå av minst 60 prosent Reinsdyr flatbiff fra Arctic Rein og Vilt, Blå Kjærringøy (Blåmuggost), nepe og kantarell.

Hovedrett: Aurora Laks, Superior fra Lerøy Aurora, Det skal minimum brukes beter og jordskokk blant grønnsakene fra Bama, samt Gulløye fra Tromspotet. Arctic Beer fra Mack skal også inngå i retten.

Dessert: Vill Bringebær fra Reisadalen, skal inneholde hvit sjokolade og kesam fra Tine.

Les også: Fikk Arktisk Verdiskapningspris 2012

Juryen

Hoveddommer i årets konkurranse var som nevnt Roy Magne Berglund, kjent fra Smaken av Norge og tidligere medlem av den norske kokkelandslaget. Med seg i juryen hadde han Øyvind Bøe Dalelv og Håvard Ravn.

"

Sju ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Powered by Labrador CMS