Foto: Sabi Omakase
Foto: Sabi Omakase

Sabi Omakase slo ut Maaemo

Stavanger-restauranten Sabi Omakase i Stavanger blir Norges restaurant i finalen av Nordic Prize 2016. Sushi-restauranten slo ut Maaemo og fire andre norske topprestauranter i den norske finalen. – Det å slå ut Maeemo er helt «ånnas», sier restauratør Njål Solland.

Publisert
Sushi-restauranten Sabi Omakase i Stavanger er uten tvil årets restaurant-sensasjon i Norge. (Foto: Sabi Omakase)
Sushi-restauranten Sabi Omakase i Stavanger er uten tvil årets restaurant-sensasjon i Norge. (Foto: Sabi Omakase)

Sabi Omakase i Stavanger har på kort tid etablert seg som en av Nordens beste restauranter. Nylig overrasket den med tredjeplass på den norske rangeringen i White Guide Nordic, der den også ble rangert som den 26. beste restauranten i Norden.

De øvrige nordiske finalistene er Clou i København (Danmark), Olo i Helsinki (Finland), Matur & Drykkur i Reykjavik (Island) og Vollmers i Malmö (Sverige). Dermed er ingen av de to restaurantene med tre stjerner i Norden med i denne finalen, da heller ikke Geranium i København kom videre til den avgjørende finalen.

Les mer: 64 norske restauranter i White Guide Nordic 2017

Sushi fra Stavanger har slått ut Maaemos nordiske mat i den norske finalen av Nordic Prize 2016. (Foto: Sabi Omakase).
Sushi fra Stavanger har slått ut Maaemos nordiske mat i den norske finalen av Nordic Prize 2016. (Foto: Sabi Omakase).

Mer heder?

Nå kan mye mer heder vente for restauranten.

Foto: Sabi Omakase
Foto: Sabi Omakase

I konkurranse med Oslo-restaurantene Maaemo, Kontrast og Statholdergaarden, Credo i Trondheim og RE-NAA, også fra Stavanger, var det nemlig Sabi Omakase som gikk seirende ut i den norske finalen, og dermed skal representere Norge når det hele skal avgjøres i mai 2017.

Helt «ånnas»!

Foto: Sabi Omakase
Foto: Sabi Omakase

– Det å slå ut Maeemo er helt «ånnas» (sinnssykt på dialekt fra Sandnes-området i Rogaland, red.anm), melder restauratør Njål Gaute Solland.

Dette skriver Sabi Omakase på sin Facebook-side i dag etter de fikk beskjed fra juryen: «Det vil sikkert glede dere å høre at juryen i Norge nå har kåret Sabi Omakase til årets restaurant for 2016 i konkurranse med Credo, Kontrast, Maaemo, Re-Naa og Statholdergaarden. Det betyr at dere automatisk er Norges representant til The Nordic Prize, kåringen av Nordens beste restaurant!».

Ni sitteplasser

Savi Omakase er en sushirestaurant med bare ni sitteplasser.

Restauranten holder hus i Pedersgata øst for Stavanger sentrum.

Juryen

Dette skriver juryleder Arne Ronold:

«Juryen har talt, og det er nå klart at Sabi Omakase i Stavanger er årets restaurant i Norge for 2016. Restauranten blir dermed Norges representant til The Nordic Prize, en pris som deles ut ved en gallamiddag i mai 2017».

I den norske juryen sitter Liz Mortensen, Rune Rake, Nils Are Økland og nevnte Arne Ronold.

Heder til mange

Dette skriver restauratør Njål G. Solland på sin Facebook-side:

Takk til alle dere som har bidratt til å få Omakase på det nordiske spisekartet. Det er mange her som fortjener å takkes spesielt, og vi har gjerne glemt noen, dere må da unnskylde, ikke bevisst, bare litt døvt.Takk til våre ansatte og sommelierer spesielt Magda Skowronek og Karlo Gjurasek. Magien skjer på bakrommet og her må Juan V., @lukas og Arturas takkes. Leverandørene har og spilt en viktig rolle, og takk for all support, innspill og råd. Vi er så utrolige heldige å ha en spesiell gruppe med venner som bryr seg akkurat det lille ekstra, disse ble nådeløst og kynisk utnyttet i den tidlige utviklingsfasen,takk for at vi fikk bruke dere. Bak enhver suksess står det en kvinne. Hun har smakt, evaluert, intervjuet, og ikke minst vurdert, hver eneste endring, forbedringsforslag har hun hatt en finger med i. De første seks månedene så bodde nesten hun på Omakase. Takk Triin, for at du så hva Omakase kunne bli, og for at du hjalp oss andre og til å se det. Du fikk rett.Men sist og definitiv ikke minst, det er en mann som skal ha hovedæren for dette, denne karen har båret på en drøm i mange mange år, det var dette han ville skape, det er nettopp derfor han er så glad i sushi, fordi det er jo så godt når det lages skikkelig. Og så blir han veldig glad når han gjør andre folk glade, egoistisk slik.Vi har sagt det i mange mange år, Roger Asakil Joya, du er "one in a million".
Takk for at du kom til byen vår for snart 6 år siden, og takk for at du er så flink, Du har nå satt Pedersgata, byen, regionen, Sabi og ikke minst deg selv på verdenskartet. Tusen tusen takk!

Les også: Seks norske kan bli Nordens beste restaurant

Les mer på Omakase.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Nordic Prize

Disse nordiske restaurantene har vunnet kåringen

2016: ?

2015: Maaemo, Oslo

2014: Koks, Torshavn

2013: Geranium, København

2012: Maaemo, Oslo

2011: Henne Kirkeby Kro, Henne (like nord for Esbjerg)

2010: Matsalen – Mathias Dahlgren, Stockholm

2009: Noma, København

Les mer på Nordic66best.com

Powered by Labrador CMS