Daglig leder Pierre Puggard og salgssjef Torstein Tangene hos Frogner House i Skovveien. (Foto: Frogner House)

Frogner House inn i Skovveien 15

Fredag 1. november åpner Frogner House enda et nytt sted, denne gangen i Skovveien 15. Parallelt med at Frogner House Apartments flytter inn, vil den prisbelønte restauranten Bokbacka, som holder til i første etasje, renovere og utvide kapasiteten.

Publisert
Illustrasjonsfoto: Frogner House

Når Frogner House Apartments nå flytter inn i bygget, viderefører de et allerede etablert tilbud om langtidsleie i Skovveien 15. Dog skal det nevnes at hele bygget er renovert, og de opprinnelig 60 rommene er blitt til 33 leiligheter.

Tidligere West Hotel

West Hotel i Skovveien 15 hadde sin storhetstid fra 60-tallet og frem til årtusenskiftet. Det staselige bygget ligger sentralt et par kvartaler bak slottet.

Beliggenheten og åpning av restauranten Coq d’Or gjorde stedet til et lokalt samlingspunkt. Restaurant Coq d’Or var en av de første i byen med franske spesialiteter – den franske løksuppen var viden kjent. Kalvefilet Oscar (Oscars gate ligger rett rundt hjørnet) var også manges favoritt. Den beste entrecôten i byen spiste man her – ifølge Arne Hestenes.

Illustrasjonsfoto: Frogner House

God mat og god service gjorde at West Hotel og restaurant Coq d’Or ble det lokale stamstedet for mange i nabolaget. Her møtte man alt fra kjente profiler i radio og TV, musikere, ambassadører, skuespillere, forfattere, kunstmalere og andre med hjerte for det franske.

Langtidsgjester allerede på 80-tallet

Hver søndag ble det i tillegg til à la carte servert en treretters meny og det var alltid fulle hus. Her møttes familier fra nærområdet, hotellets gjester og oslofolk generelt.

Hotellet var litt forut for sin tid med tanke på langtidsopphold. Allerede på 80-tallet var en stor del av gjestene langtidsgjester; konsulenter som jobbet i Oslo på prosjektbasis eller også «pendlere» - de som jobbet i Oslo og reiste hjem i helgene. Dette gjorde at det var en spesielt familiær atmosfære i hotellet – mange av gjestene lærte hverandre å kjenne etter hvert.

Videre var hotellet på grunn av sin beliggenhet et naturlig sted å overnatte for folk fra hele verden som hadde fått audiens hos Hans Majestet Kongen på Slottet. Naboer var vant til at de sorte blanke bilene ventet utenfor nummer 15.

Bokbacka

Coq d’Or har fått sin etterfølger i Bokbacka.

Bokbacka ble etablert av Simon Weinberg fra Bokbacka gård i Sverige, derav navnet. Restaurantens filosofi er at gjester skal nyte grønn, økologisk og kortreist mat i en uformell og varm atmosfære.

I tillegg har restauranten tatt i bruk den «hemmelige» og sjarmerende bakgården i Skovveien 15, cafeen her heter «Små gule sitroner».

Parallelt med at Frogner House Apartments flytter inn i Skovveien 15, vil Bokbacka renovere og utvide kapasiteten.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS