KjartansTango2

Ny kokebok fra Kjartan Skjelde: Kjartans Tango

Over 200 gjester feiret i går kveld lanseringen av kokeboka Kjartans Tango.. Lanseringen fant sted på Tango Bar & Kjøkken i Stavanger. Restauranten omtales som en av landets beste, og nå er kjøkkenets kreative kraft Kjartan Skjelde ute med sin første kokebok.

Publisert

Kjartan Skjelde sammen med Ingrid Espelid Hovig under lanseringen av boka under Gladmat.

Blant gjestene på lanseringen dagen før Gladmatfestivalen åpnet var en rekke lokale matprodusenter fra Jæren, den kjente danske kokken Jens Peter Kolbeck som har hatt over 50 norske kokker under vingen, som blant andre Terje Næss, Charles Tjessem og selvsagt Kjartan Skjelde.

Inspirasjon fra Ingrid Espelid Hovig

Det var hele Norges matmor Ingrid Espelid Hovig sammen med forlegger i Gyldendal/Versal Lars Røtterud som sammen kom frem til at Kjartan Skjelde burde skrive kokebok, under et besøk på Gladmatfestivalen for tre år siden.

Etter ett års intens jobbing er resultatet klart, med unike bilder av den New York-baserte fotografen Johannes Worsøe Berg (også fra Stavanger).

Kjartan Skjelde har sammen med sine partnere drevet Tango i Stavanger siden starten for snart åtte år siden. Han har laget TV-serien ”Den nordiske smaken”, er tilknyttet NRK, og har laget mattips på NRK radio. Ingrid Espelid Hovig har bidratt til oppskriftene og hatt viktige innspill i prosessen.

Lokale råvarer

Kjartan brenner for kvalitet og lokale råvarer, han deler gjerne sine oppskrifter og er en kompromissløs matformidler. Han vil at folk skal være bevisste forbrukere og at de skal forvente kvalitet. Kjartan Skjelde har et nært samarbeid med lokale produsenter. Han har også vunnet gull med kokkelandslaget.

Powered by Labrador CMS