BentStiansenAleneHjemme2

Stiansen med kokebok for små husholdninger

Bent Stiansen vant Bocuse d’Or i 1993, og har siden 1994 drevet Michelin-restauranten Statholdergaarden i Oslo. Han er en av Norges beste formidlere av matbordets gleder. Nå er den joviale kokken klar med ny kokebok - en kokebok for små husholdninger.

Publisert

Bent Stiansen med ny kokebok - denne gangen for små husholdninger.

Etter at hans kone brått gikk bort i mai 2010, har han levd mye alene, og har erfart hvordan det er å bare ha seg selv å lage mat til. Derfor har han laget Alene hjemme, en hverdagskokebok fylt med enkle, gode middagsoppskrifter og nyttige kjøkkentips til alle som er i samme situasjon.

Mange små husholdninger

"

Bent Stiansen. (Foto: Font Forlag)

Og de er mange, faktisk består hele 67 prosent av norske husholdninger av én eller to personer. Resultatet er en sjenerøs matbok for alle som setter pris på kvalitetsmat i hverdagen.

Her får du 160 nylagde oppskrifter på hverdagsretter som er enkle, gode, raske og næringsrike.

I tillegg får du tips og råd om kjøkkenutstyr og viktige basisråvarer, basisteknikker for matlaging og råd om organisering av kjøkkenet, nærmere 100 illustrerte steg-for-steg-beskrivelser, oppskriftsregister og råvareregister og Bents ti matvettregler.

Egen nettside

Bent Stiansen har også laget en egen nettside til boken, der du vil finne mange instruktive filmer hvor han gir deg en innføring i grunnleggende matlagingsteknikker. På nettsiden finner du også en film som demonstrerer hvordan han arbeider på kjøkkenet.

På denne nettsiden kan du også printe ut handlelister til alle rettene i boken.

Les mer på nettsiden Stiansenalenehjemme.no

Les også om Bent Stiansens bok "Stiansen inviterer til fest, som kom ut i 2008

Les også: Rørt Stiansen ble Årets Restauratør 2011

Les også: Stiansen på WACS 2012: Dropp kjøkkenkjeftingen!

Bent Stiansen

Bent Stiansen (født i 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken.

23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Senere på 1980-tallet var han kjøkkensjef på Refsnes Gods utenfor Moss, før han flyttet tilbake til Oslo og kjøkkensjefstillingen i De Fem Stuer på Holmenkollen Park Hotel Rica.

Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon.

I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. I etasjen under ligger Statholderens Mat & Vinkjeller som er viden kjent for sin lunsj med høye danske smørrebrød, og som om kvelden byr på tiretters festmåltider til en rimelig penge.

(Kilde: Stiansenalenehjemme.no/)

Alene hjemme – kokebok for små husholdninger

Forfatter: Bent Stiansen

Pris: 399 kroner

ISBN: 9788281692084

Forlag: Font Forlag (www.fontforlag.no)

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS