Pyrex1

Pyrex - kjøkkenutstyr i 100 år

Glassprodukter fra Pyrex har vært førstevalget til entusiaster på kjøkkenet i nesten 100 år. Pyrex ønsker i tiden fremover å presentere seg og sine produkter i et større omfang i det norske markedet. – Norge er et prioritert marked for oss, sier Deborah Zenou, markedssjef for Pyrex Northern Europe.

Publisert

Produksjonen av kjøkkenutstyret i glass startet i 1915, da varmeresistent borosilikatglass anvendt i jernbaneindustrien ble forsøkt brukt som kakeform for første gang.

Pyrex-historien begynte i USA i 1912 ved Corning Glass Works’ laboratorier da borsilikatglass ble utviklet for å produsere glass til signallamper for det amerikanske jernbaneselskapet American Railway. Lampene måtte lages av et materiale som kunne motstå ekstreme variasjoner i temperatur da selskapet hadde problemer med at lampene knuste om vinteren.

Historien skal ha det til at en av selskapets kjemikere fikk sin kone til å bake en kake i ovnen med glass fra den nyutviklede signallampen som kakeform. Kaken ble en suksess, og Pyrex-glass ble født. Det omfattende utvalget av Pyrex-produkter har vært utviklet siden den gang, og produseres i dag av Arc International Group i Frankrike.

Norge - et prioritert marked

– Produktene som er laget av vårt pålitelige borsilikatglass sørger for sunn og sikker matlaging samt oppbevaring. Disse produktene kan fryses ned til minus 20 grader, og deretter settes direkte inn i varm ovn ved 200 grader Celsius; vi garanterer at produktet forblir intakt. Alle borsilikatglassprodukter fra Pyrex er laget utelukkende i Frankrike og har 10 års garanti. Våre glassprodukter har vært på det norske markedet i flere tiår, men vi har fortsatt mye mer å tilby det matglade folkeslaget i nord, og Norge er derfor et prioritert marked for oss, sier Deborah Zenou, markedssjef for Pyrex Northern Europe.

Spesiell produksjonsprosess

Hemmeligheten bak glassproduktenes sikkerhet og kvalitet ligger i deres produksjonsprosess. Den hundre år gamle metoden med å tilsetteBorontil glassmiksen og umiddelbart kjøle borsilikatglasset etter forming, har tillatt Pyrex å kombinere utholdenhet og styrke fra industrielle produksjonsteknikker med tidløs design og funksjonalitet.

Kvaliteten taler for seg selv og bekreftes av produkter som ble kjøpt for tiår siden har gått i arv, og fortsatt blir funnet i god stand i kjøkkenskap, i bruk av dagens generasjoner. Ildfaste borsilikatglassprodukter fra Pyrex har vært så vellykkede gjennom det siste århundret at merkenavnet nå er synonymt med materialet, heter det i en pressemelding.

Den nye Pyrex Kitchen-labserien

Pyrex handler ikke bare om arv og tradisjon innen matlaging. Merket er like godt kjent for sine laboratorieprodukter, produsert av det samme høykvalitetsglasset som gir kjemikere den nødvendige presisjonen de er avhengig av ved måling og blanding av ingredienser.

På mange måter har matlaging blitt som kjemi, der oppmåling og sammensetning av råvarer er av høy betydning og der riktig kjøkkenverktøy er avgjørende for gode resultater. Pyrex svarer på markedets behov og introduserer en ny serie produkter som bringer både glede og presisjon inn i den daglige matlagingen.

Nå er det enkelt å måle, blande, riste og servere. Ideelt når eksakte mål er avgjørende for å oppnå gode og velsmakende resultater.

Pyrex Kitchen Lab serien bringer funksjonalitet og hygiene sammen på kjøkkenet, og lar alle som er glade i å lage mat opptre som moderne kokker hjemme. Pyrex® Kitchen Lab gir høy presisjonsmåling, moderne design og er mer hygienisk og enklere å rengjøre enn kjøkkenutsyr laget av plast. Pyrex bruker samme standard for produksjon av disse produktene som for sitt laboratorieutstyr.

Pyrex Kitchen lab shaker

Hygienisk materiale

Presis måling

Lekkasjesikkert lokk

BPA-fri (0% bisfenol A)

Tilgjengelig i størrelsene 250ml og 500ml.

Med det nye lekkasjesikre silikonlokket er shakeren ideell for å blande salatdressinger og holde disse ferske i kjøleskapet.

Pyrex Kitchen lab målebeger

Hygienisk materiale

Presis måling

Termisk støtsikkert borosilikatglass

Tilgjengelig i størrelsene 250ml, 500ml og 750ml.

Målebeger med mange presisjonsmålestreker, egnet for ingredienser som mel, sukker, ris og melk.

Egner seg også for bruk i mikrobølgeovn.

Pyrex

Pyrex er markedsleder i Europa, Midtøsten og Africa (EMEA) innen ildfast glass og er en del av ARC International Group, som er markedsleder i verden på servise. Pyrex ble grunnlagt i 1915, og har lenge vært kjent for sine ildfaste kjøkkenprodukter i glass og støpejern. Selskapet har i dag 500 ansatte og har sine produksjonsfasiliteter i Châteauroux, Frankrike. Pyrex satser på produksjon av praktiske og rimelige produkter med lang levetid for alle som elsker matlaging. Pyrex er et registrert varemerke som eies av Corning Inc. Det brukes under lisens av Arc International Cookware S.A.S., registrert i Châteauroux handels- og foretaksregister.

Les mer på Pyrex.eu

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS