På næringslivskonferansen Manifestasjon Restauratør Roar Hildonen mottar prisen Årets bedrift 2016, som deles ut av Nordea og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

To Rom og Kjøkken er Årets bedrift

To Rom og Kjøkken er vinner av «Årets bedrift 2016» i Trondheim-regionen, Prisen blir delt ut under fellesseminaret på NiTs store næringslivkonferanse Manifestasjon 2016 torsdag 29. september på Clarion Hotel & Congress Trondheim.

Publisert

Årets Bedrift er en tradisjonsrik pris som i over 20 år har blitt delt ut årlig av Nordea i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen. Nordea gir kr 50.000,- til vinneren, med klausul om at beløpet skal gis videre til et godt formål. Juryen består av ordfører i Trondheim kommune, fylkesordfører i Sør-Trøndelag fylkeskommune, styreleder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen og områdebanksjef i Nordea.

Formålet med prisen er å gi anerkjennelse til bedrifter og andre virksomheter som gjennom sin aktivitet bidrar til å utvikle eller styrke næringslivet i Trondheimsregionen.

Kriteriene for prisen er blant annet knyttet til at bedriften:

 • kan vise til resultater og soliditet gjennom mange år og har evne til å skape arbeidsplasser
 • er en viktig brikke i utviklingen av regionen/byen
  Fra venstre områdebanksjef Erik Sæther i Nordea, ordfører Rita Ottervik, Roar Hildonen, fylkesordfører og jurymedlem Tore O. Sandvik, og  jurymedlem og administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen, Berit Rian. (Foto: Anne-Line Bakken)

Prisen deles ut av ordfører Rita Ottervik og banksjef Erik Sæther i Nordea. Daglig leder Roar Hildonen tar imot prisen på vegne av To Rom og Kjøkken.

Juryens begrunnelse

Vinneren av Årets Bedrift 2016 er et meget godt eksempel på en virksomhet som kan vise til gode resultater over tid, som bidrar til å styrke regionens attraktivitet, som er nytenkende og utviklende, og som er med på å profilere Trøndelag som Norges ledende matregion.

Hederen som Årets bedrift 2016 er ikke den første prisen teamet bak To Rom og Kjøkken mottar. Gründer Roar Hildonen har lang fartstid fra restaurant- og utelivsnæringen i Trondheim. Mange husker at han ble verdensmester i cocktaildrinker i 1993, og siden har han vært en profilert og hardtarbeidende entreprenør i bransjen, ikke minst i samspill med kona Hege Jullumstrø Hildonen og Alexander Hildrum Skjefte.

Trioen etablerte To Rom og Kjøkken i oktober 2005, og restauranten ble raskt et av byens mest anerkjente spisesteder i den øverste ende av kvalitetsskalaen. Virksomheten har i snart elleve år opplevd konstant vekst, og stadig flere mat- og vinkurs har også bidratt til å skolere mange trøndere i matglede og kokekunst. Særlig viktig er engasjementet for faget, som kommer til uttrykk gjennom en bevisst skolering av lærlinger både innen kokkefaget og servitørfaget. Over 36 kokker og servitører er utdannet på To Rom og Kjøkken under Hildonen og Skjeftes ledelse. I august i år står det samme teamet bak puben og bistroen i det nye ølsenteret ved E. C. Dahls bryggeri i Strandveien, under navnet E.C.Dahls Pub og Kjøkken. Vi håper og tror stedet vil bli en stor attraksjon for Trondheim, og gleder oss til å følge utviklingen videre i dette spennende området.

Prisbelønnet restaurant

Som nevnt er ikke Årets bedrift den første utmerkelsen som kommer To Rom og Kjøkkens vei. I 2011 fikk de pris fra Språkrådet for godt navnevett. I 2013 ble To Rom og Kjøkken som første restaurant i landet tildelt NHO Reiselivs HMS-pris.

I 2014 og 2015 har de fått oppføringer høyt oppe på den prestisjetunge listen White Guide Nordic som et spisested av høy klasse i Norden. Vi kan også føye til at To Rom og Kjøkken troner helt på toppen på Tripadvisors brukergenererte rangering over restauranter i Trondheim.

Tidligere i år har Roar Hildonen selv blitt hedret som Årets Restauratør i Norge, samt Sommerens Servicehelt i Trondheim.

Roar Hildonen har også vært en engasjert og viktig bidragsyter i Næringsforeningens Fagråd Reiseliv over flere år. Han var en del av Trondheims delegasjon til Mexico i juni 2016, og stilte med lokal mat og Dahls-øl før valget av Ski-VM 2021 skulle avgjøres. Oberstdorf ble dessverre for sterk ved denne korsveien, men det var helt sikkert ikke på grunn av dårlig profilering av matregionen Trøndelag i Cancun.

Teamet bak To Rom og Kjøkken bidro til å få verdens mest kjente kokk, Gordon Ramsay, til Trondheim høsten 2014, noe som ga en kjempemarkedsføring av matregionen Trøndelag internasjonalt da Ramsay skrøt hemningsløst av besøket sitt til sju millioner følgere på Facebook og Instagram. Slike initiativ øker regionens attraktivitet, og effekten for reiselivsnæringen av å fortelle de gode historiene om vår regions fantastiske mat og drikke kan ikke undervurderes.

Solide tall

Når det gjelder restaurantens egen verdiskaping, har omsetningen økt hvert eneste år siden oppstarten i oktober 2005. Det har likeledes vært hyggelige tall på bunnlinja i alle år. Selskapets omsetning i 2015 var 28,5 millioner kroner, og eierne Roar Hildonen, Alexander Hildrum Skjefte og Hege Jullumstrø Hildonen satt igjen med et resultat på 3,9 millioner kroner.

Ved utgangen av 2015 telte selskapet 36 faste ansatte, og arbeidsstokken er ytterligere utvidet i inneværende år, ikke minst gjennom etableringen av E.C. Dahls Pub og Kjøkken.

Det er altså for god mat og hyggelig vertskap vi alle kjenner To Rom og Kjøkken, og ikke minst for at restauranten legger vekt på bærekraft og lokale råvarer av høy kvalitet fra matregionen Trøndelag. Rollen som ambassadører og gode historiefortellere på vegne av regionen er av stor verdi for både byen og omlandet, og deres innsats har stor betydning utover egen verdiskaping. Derfor er To Rom og Kjøkken en meget verdig vinner av prisen Årets Bedrift 2016!

Prisen er et kunstverk, en plakett og en sjekk på 50.000 kroner som To Rom og Kjøkken ønsker å gi til Rekrutteringsteam for restaurant- og matfag i den videregående skolen i Sør-Trøndelag.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Prisvinnere Årets Bedrift

Følgende bedrifter har fått prisen tidligere (f.o.m. år 2000 – t.o.m. år 2015):

 • Q-Free ASA (2000)
 • Nor-Fishing (2001)
 • De 3 Stuer (2002)
 • Salmar AS (2003)
 • Britannia Hotel (2004)
 • Powel ASA (2005)
 • EMGS AS (2006)
 • Atmel AS (2007)
 • Reinertsen AS (2008)
 • Nidar (2009)
 • Hent AS (2010)
 • Siemens AS (2011)
 • Rica Nidelven Hotel (2012)
 • SINTEF (2013)
 • Aqualine AS (2014)
 • Kongsberg Seatex (2015)
Powered by Labrador CMS