Geir Skeie åpner Pink Fish i Oslo - i samarbeid med blant andre Ronny Gjøse og Svein Sandvik. (Arkivfoto: Morten Holt)
Geir Skeie åpner Pink Fish i Oslo - i samarbeid med blant andre Ronny Gjøse og Svein Sandvik. (Arkivfoto: Morten Holt)

Nå åpner Geir Skeie Pink Fish

Bocuse d’Or vinner Geir Skeie satser stort på norsk sjømat, og åpner en internasjonal fast casual-kjede, basert på norsk sjømat.

Publisert
Geir Skeie (til venstre) og Ronny Gjøse står bak nyskapningen Pink Fish. (Foto: Pink Fish)
Geir Skeie (til venstre) og Ronny Gjøse står bak nyskapningen Pink Fish. (Foto: Pink Fish)

Sammen med tidligere Umoe Restaurants-direktør Ronny Gjøse og skipsdesigner Svein Sandvik, har Skeie utviklet Pink Fish, et nytt fast casual serveringskonsept.

– Lage god sjømat til folket

– Mitt store ønske har alltid vært å lage god sjømat til folket. Det var målet med sjømatkonseptet mitt Brygga 11, som nå drives fra tre lokasjoner. Pink Fish er mitt nye sjømatkonsept, som er utviklet for å gjøre sjømat mer tilgjengelig, særlig for unge kundegrupper. For meg har dette vært en spennende reise. Jeg har måtte bruke all den kunnskap om sjømat jeg har tilegnet meg over tid, for nå å være klar til å lansere verdens første fast casual sjømatkonsept, sier Geir Skeie, som er F&B-manager, gründer og medeier i Salmon Co/Pink Fish.

Åpnes 1. november

Den norske laksen er helten i menyen. Onsdag 1. november åpner den første Pink Fish i mathallen i Steen & Strøm Department Store, Oslo.

Ronny Gjøse og Geir Skeie med noen av dem som er ansatt hos Pink Fish. (Foto: Pink Fish)
Ronny Gjøse og Geir Skeie med noen av dem som er ansatt hos Pink Fish. (Foto: Pink Fish)

Sjømat er den raskest voksende proteinkilde i verden og det er en stor underutvikling innen serveringskonsepter som spesialiserer seg på sjømat. Fast casual-segmentet er det raskest voksende segment innen serveringskategoriene, fastfood og fine dining taper markedsandeler.

Geir Skeie vant Bocuse d'Or i 2009. (Foto: Morten Holt)
Geir Skeie vant Bocuse d'Or i 2009. (Foto: Morten Holt)

Pink Fish sin forretningsidé er å utvikle, implementere og drifte verdens første fast casual sjømatkjede.

Kvalitet

– Alle retter skal produseres ved bestilling, det skal smake helt likt hver gang, og kvaliteten skal være helt jevn etter nøye definerte kriterier. Vi har knekket koden både operasjonelt og opplevelsesmessig for våre gjester. Jeg er overbevist om at ved å gjøre sjømat så lett tilgjengelig og til priser som er på nivå med det ungdommen typisk bruker, så vil det bli inn å spise sunn og bærekraftig norsk sjømat. Laks er så mye mer enn kokt eller stekt fisk, servert med poteter og agurksalat. Så mye mer enn sushi. Spekteret er helt enormt. Det finnes klassiske retter fra alle verdenshjørner som kan tilpasses med norsk laks som råvare. Det er det jeg ønsker å vise med Pink Fish, forteller Skeie, som har utviklet en meny som består av internasjonale retter, basert på norsk laks som råvare.

Ronny Gjøse er administrerende direktør for Pink Fisk. (Arkivfoto)
Ronny Gjøse er administrerende direktør for Pink Fisk. (Arkivfoto)

Skal vokse

Pink Fish har store vekstplaner. Flere leiekontrakter er signert for åpninger i 2018 og 2019. Pink Fish vil raskt bli en synlig del av bybildet i «stor-Oslo». Planen er også å åpne i andre større byer.

Dialog med internasjonale samarbeidspartnere er i gang, og den første internasjonale Pink Fish er planlagt å åpne i 2019.

– Pink Fish er utviklet med unge kundegrupper i fokus. Det er uttalt fra mange hold, også myndighetene, at det er et sterkt ønske om å få de unge til å spise mer fisk. Pink Fish vil bidra til det gjennom å levere på drivere som enkelhet, tilgjengelighet, digitale transaksjoner og interaksjoner på sosiale medier, ispedd moderne og smakfulle retter som de unge vil digge. Sunnhet, bevissthet om miljø og bærekraft, åpenhet og moderne nordisk design bidrar til høy attraksjonskraft, og vil gjøre Pink Fish til er et sted som det er «kult» å være. Vi har stor tro på dette som en ny og spennende F&B-aktør. Vi gleder oss stort til åpning og vekst i årene fremover, sier Ronny Gjøse, som er administrerende direktør.

Designet for kjedevirksomhet

– Pink Fish designet for kjedevirksomhet fra dag en, og har før åpningen etablert hovedkontor med høyt kvalifiserte medarbeidere som er i stand til å realisere og levere på selskapets kjerneverdier og vekststrategi. Skalerbarhet og rask vekst har vært en viktig del av innholdet i konseptutviklingen og således er Pink Fish rigget for både nasjonal og internasjonal vekst. Vi har fått god hjelp fra Innovasjon Norge i oppstartfasen med prosjektfinansiering av «Utvikling av et bærekraftig konsept for å gjøre norsk sjømat mer tilgjengelig for unge kundegrupper», uttaler styreleder Svein Sandvik i en pressemelding.

Her kan du følge Pink Fish på Facebook

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS