Henrik Dahl Jahnsen endte på andreplass i Nordisk mesterskap for vinkelnere. (Foto: Norsk Vinkelnerforening)

Sølv til Dahl Jahnsen nordisk mesterskap

Henrik Dahl Jahnsen (26) fra Kristiansand, og daglig leder for Bølgen & Moi Ny Hellesund, endte på sølvplass i det nordiske mesterskapet for vinkelnere i Helsinki.

Publisert
De tre beste i Nordisk mesterskap for vinkelnere 2017. Fra venstre sølvvinner Henrik Dahl Jahnsen, vinner Fredrik Lindfors og bronsevinner Rasmus Marqvart. (Foto; Norsk vinkelnerforening)

To deltakere fra hvert av de nordiske landene Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland, måtte på søndag gjennom flere krevende oppgaver – før tre finalister kunne gå videre til den avgjørende finalen mandag 9. oktober.

Svensk seier

Foruten Dahl Jahnsen, gikk også Fredrik Lindfors fra Sverige og Rasmus Marqvart fra Danmark videre, og det var til slutt Lindfors, som arbeider på Grand Hotel Stockholm, som ble nordisk mester.

Francesco Marzola fra Park Hotel Vossevangen var den andre norske deltakeren i mesterskapet.Begge de norske deltakerne kvalifiserte seg til det nordiske mesterskapet etter sine gode resultater i det norske mesterskapet i februar i år.

Se flere bilder fra konkurransen på Norsk Vinkelnerforenings FB-side

Oppgavene

Oppgavene deltakerne måtte gjennom på søndag var en times teori og en skriftlig blindsmaking av tre viner, som viste seg å være tre rieslinger fra Alsace fra samme produsent; Gisselbrecht i tre ulike årganger 1997, 2005 og 2012. Deretter måtte de dekantere og lufte en rødvin korrekt, servere en halv flaske dessertvin i seks glass, og til slutt sette opp mat og vin i kombinasjon.

Finalen besto av den klassiske oppgaven å servere champagne til to gjester, dekantere og servere en flaske rødvin til to personer og servere to glass hvitvin med coravin. Deltakerne måtte også blindsmake en musserende vin og en rødvin, og blindsmake fem hvite brennevin. I tillegg smakte de på to oster som skulle parres til vinene og rette en vinliste.

Konkurransen ble arrangert av den finske vinkelnerforeningen, som i likhet med den norske vinkelnerforeningen, er underlagt A.S.I (Association de la Sommellerie Internationale).

Finalen ble sendt live, og kan sees her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS