Illustrasjonsfoto: Brian Cliff Olguin/Sykehusklovnene

Hotell-Norge støtter Sykehusklovnene

Sykehusklovnene jobber med å spre smil og glede blant syke barn i en vanskelig tid. Det gjør de på 16 forskjellige sykehus over hele landet. Flere norske hotell støtter dem med gratis overnattinger.

Publisert

Arbeidet til Sykehusklovnene blir finansiert av innsamlede midler og med støtte fra ulike aktører.

I dag er det 15 norske hotell som støtter Sykehusklovnene med gratis overnattinger, med til sammen rundt 470 hotelldøgn i året. Disse er Thon Hotel Linne i Oslo, Clarion Collection Hotel Bryggeparken i Skien, Comfort og Clarion Hotel i Kristiansand, Clarion Hotel Tyholmen og Thon Hotel Arendal i Arendal, Hotel Amanda i Haugesund, Clarion Hotel Admiral i Bergen, Quality Waterfront Hotel og Thon Hotel i Ålesund, Quality Hotel Tønsberg, Scandic Elgstua i Elverum, Comfort Hotel Trondheim, Scandic Bakklandet i Trondheim og Comfort Hotel Xpress i Tromsø.

Foto: Ida Brekke/Sykehusklovnene

Avhengig av støtte fra samarbeidspartnere

– Å få komme på et hotell der betjeningen kjenner oss ved navn, som spør hvordan jeg har det, hvordan det har vært på jobb den dagen, tar seg tid til å lytte, som kommer løpende med lunsjposer og forsikrer seg om at vi spiser nok til frokost – det er nesten bedre enn å være hjemme, sier Freya, eller Beatriks Bringebær Brennemanet i Sykehusklovnene.

Sykehusklovnene er profesjonelle scenekunstnere som er trent for arbeid med barn på sykehus. Klovnenes misjon er å trylle vekk det vonde for en liten stund, bidra til å tenne livsgnist, øke selvtilliten og hente frem barnas friske krefter.

Foto: Silje Eide/Sykehusklovnene

– Som ideell organisasjon er vi avhengig av støtte fra samarbeidspartnere for at flere syke barn skal kunne glede seg over klovnebesøk. Akkurat nå har vi 48 Sykehusklovner som drar land og strand rundt. At disse flotte hotellene tilbyr dem overnatting ved behov er til stor hjelp, og noe vi er utrolig takknemlig for, sier Nina Elisabeth Eidem i Sykehusklovnene.

Flest overnattinger på Thon Hotel Linne

I løpet av 2019 kommer Sykehusklovnene til å besøke rundt 23 000 barn, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Flere av sykehusene klovnene besøker ligger rundt hovedstaden, og Thon Hotel Linne, som ligger nord i Oslo, er det hotellet som har huset flest sykehusklovner på oppdrag.

– Sykehusklovnene gjør en uvurderlig innsats for å spre glede for barn og unge i en vanskelig situasjon. Vi på Linne er stolte sponsorer og syntes der er superartig å kunne bidra med overnatting til disse humørsprederne, sier Kjetil Nygaard hos Thon Hotel Linne.

Rom for flere

Fordi Sykehusklovnene er freelancere som både bor og arbeider over hele landet, involverer arbeidsdagene ofte noe reising. Dermed dukker behovet for hotellovernatting opp titt og ofte. Støtten fra hotellene gjør at Sykehusklovnene kan bruke mer penger på å glede barna, og mindre på overnatting.

«Tusen takk for husrom og hjerterom gjennom mange år over det ganske land. En utsovet og frokostmett sykehusklovn er beste start på dagen. Takk for støtte - sammen for barna på sykehus over det ganske land.» - Hilsen Pling

– Å være sykehusklovn krever mye, de gir virkelig alt av seg selv i form av oppmerksomhet, humør og tilstedeværelse. Ingen dag er lik, fordi ingen barn eller situasjon er like. Vi er veldig stolte av jobben klovnene våre gjør, og er glad for å kunne gi dem gode, komfortable overnattingsmuligheter når de er på reise. Om noen flere hoteller skulle ønske å tilby dette, så er dette svært verdifullt for oss og noe vi absolutt sier ja takk til, sier Eidem.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS