Fortina09 terrasse

Første hotell med sparom

"The world's first therapeutic spa bedrooms". Det er hva Fortina Spa Resort på Malta frister gjestene med. De spesielle rommene har flere spainnredninger som står til gjestenes disposisjon døgnet rundt.  

Publisert

Spabølgen brer stadig videre om seg, og nå har den så smått begynt å sildre inn på selve soverommene også.

Horeca har besøkt Fortina Spa Resort på Malta, hvor flere rom har blitt omgjort fra vanlige soverom og suiter til rom man nærmest må betegne som "private spasentre".

Terapeutiske sparom

- De terapeutiske sparommene var en innovasjon og de første i verden da rommene åpnet for to år siden, forteller tsjekkiske Eva Sacco Mesnerova, resepsjonist på femstjernes hotellet Fortina Spa Resort.

Hotellet ligger i byen Sliema, og fra mange av rommene er det god utsikt over "fjorden" mot hovedstaden og verdensarvbyen Valletta.

Mesnerova vet ikke om andre spahoteller har funnet på noe liknende, men hun har desto bedre kontroll på hvordan rommene har blitt mottatt på hennes egen arbeidsplass.

- Det er tydelig at folk setter pris på å kunne nyte spatilbud i en privat og luksuriøs atmosfære, for rommene er stort sett fullbooket og de brukes av veldig mange forskjellige typer mennesker, sier resepsjonisten.

Grunnpakke

Alle sparommene er utstyrt med en "grunnpakke" av spatilbud. Denne pakken inkluderer fem forskjellige maskiner som gjestene kan benytte seg av når som helst. Maskinene er som følger:

* Et terapibad med sju ulike programmer

* En massasjedusj med høyt trykk beregnet på inntil to personer. I dusjen er det også dampbadstue og muligheter for aromaterapi og behandlinger med sjøgress, alger eller leire.

* En Dermalifemaskin. Dette er en maskin som bidrar til å rense kroppen for avfallsstoffer (detoxification), for eksempel tungmetaller, urinsyre, fettoppløselige gifter og kolesterol.

* Et spabad for to personer med flere forskjellige programmer

* En såkalt stressbustermaskin som skal øke oksygenopptaket, lymfedrenasjen og stoffskiftet

Alle rommene har stor utvendig balkong med solsenger. I tillegg finnes det selvfølgelig noen sparom som er "hakket over" de øvrige. Disse har enten boblebad på balkongen, eller de har takveranda som blant annet inneholder et basseng med konsentrert sjøvann.

Les mer og se flere bilder fra hotellet på Malta i Horeca nummer 8, som nå er på vei til våre abonnenter.

Powered by Labrador CMS