Steigen Sjøhus1

Godt humør i midnattssola

De driver Steigen Sjøhus helt ute i havgapet på Engeløya i Nordland. Hovedvisjonen er rett og slett å få folk i godt humør.

Publisert

I løpet av de tre første driftsårene har anlegget bare økt i popularitet, og vert Einar Danielsen melder allerede om tilnærmet fulle rorbuer fra mai og utsommeren i 2008. Stedet trekker til seg både utenlandske og norske gjester.

- Utviklingen har bare pekt en vei så langt. Det ser ut som vi har truffet med dette. Vi har bygd ut jevnt og trutt siden 2004, men i tiden fremover skal vi konsentrere oss om å drive og holde ved like det vi har etablert, sier Einar Danielsen til Horeca.

Midnattssol fra pubterrassen

De fleste av dem kommer for å fiske i Steigens skjærgård rett utenfor rorbuterrassen, men mange kommer til Engeløya bare for å slappe av og nyte den helt fantastiske naturen på øya.

Fra terrassen har du utsikt utover Vestfjorden mot de høyeste fjellene i Lofoten, og panorama mot midnattssolen.

Skjærgården utenfor anlegget er vernet og særdeles verdifull. Skjærgården i Steigen har verdens tetteste bestand av havørn.

Pub og kafé

Siden starten for tre år siden har suksessen ytterst på moloen på Røssøy bare blitt større. Hyttene er fylt opp til langt utover høsten, og før sommeren 2007 ble det også åpnet en ny pub/kafé med eget fyrtårn, et utested som brukes av både turistene og lokalbefolkningen.

- Det var et klart behov for en samlingsplass for dem som leier seg inn i hyttene, men også for lokalbefolkningen. I løpet av sommeren er det blitt en populær møteplass i Steigen. Stedet brukes også til selskaper om vinteren, sier Einar Danielsen.

Det går mest i øl i puben, men Steigen Sjøhus har også et eget kjøkken.

- Vi lager maten selv til selskapene, og er spesialister på bacalao. Fisk, det kan vi! Sier Danielsen smilende.

Sju hytter

Steigen Sjøhus tilbyr overnatting i sju moderne utrustede hytter/rorbuer.

- Her er oppredde senger og ellers alt du trenger for en komfortabel ferie. Den ene av hyttene (Fyrtårnet) har et spesielt stort oppholdsrom som er godt egnet for servering av grupper på inntil 40 personer (blåturgrupper, firmaturer m.m.), forteller Einar Danielsen.

Powered by Labrador CMS