Kirkenes Snøhotell
Kirkenes Snøhotell

1200 har overnattet i snøhotellet

Nordmenn er stort sett fraværende, men utlendingene strømmer til snøhotellet i Kirkenes. 1200 personer har overnattet i hotellet denne vinteren. Nå har Kåre Tannvik og Ronny Østrem, som driver snøhotellet, bestemt seg for å bygge et nytt villmarkshotell for å lokke til seg enda flere turister året rundt.

Publisert

Villmarksliv og overnatting er god business i Sør-Varanger i Finnmark.

Selv om kulda kom sent og snøhotellet ikke kunne åpne før på nyåret, vil hotellet omsette for fem millioner kroner denne vinteren. Hotellet stenges 1. mai.

Da har 1200 personer overnattet i fire minusgrader med snø og is som underlag, skriveravisen Finnmarken.

Nytt hotell

Ved hjelp av 10 millioner i egenkapital skal gründerne sette opp et helt nytt hotell for både sommer og vintergjester med 20 rom. Villmarkshotellet vil få beliggenhet ved siden av snøhotellet og Gabba-restauranten like utenfor Kirkenes.

Planen er å bygge det nye hotellet i løpet av neste år.

Direktør og eier Ronny Østrem gnir seg i hendene over stadig flere tyskere og engelskmenn. Nordmennene er så godt som fraværende. Nå er det forventninger til at Norwegians' flygninger til Kirkenes året rundt skal lokke også nordmenn nordover.

Norsk bedriftsmarked

Sammen med Kåre Tannvik eier Ronny Østrem Radius Kirkenes. I to og et halvt år har de bygd opp en reiselivsnæring med blant annet reinsdyrsafari og hundekjøring, i tillegg til overnatting.

- Kirkenes er i ferd med å bli en stor vinterdestinasjon og vi er kjempefornøyde med utviklingen, sier Ronny Østrem til Finnmarken. Nå gyver de også løs på det vanskelige norske bedriftsmarkedet.

- Tyskere og engelskmenn utgjør mellom 70 og 80 prosent av våre gjester. Det skyldes at vi reiser til disse landene og markedsfører oss og så kommer turistene til oss. Nordmennene er så godt som fraværende, sier Østrem.

Powered by Labrador CMS