Per-Arne Gulbrandsen (bredde)
Per-Arne Gulbrandsen (bredde)

- Foreldet bilde av bemanningsbransjen

Det er ikke lenger slik at vikarer fra bemanningsbyråene har svakere vilkår enn andre arbeidstakere. Ofte er det motsatte tilfellet, sier konsernsjef i Adecco Nordic, Per-Arne Gulbrandsen, til ledernett.no.

Publisert

Arbeidslivsforsker Tommy Isidorsson ved Gøteborgs universitet hevder at bemanningsbransjens vikarer er i en svakere posisjon enn andre når det gjelder arbeidsmiljømessige forhold.

Men konsernsjef Per-Arne Gulbrandsen i Adecco Nordic mener dette må være basert på holdninger og kildegrunnlag som er foreldet som stemmer dårlig med dagens virkelighet, selv om det kan ha vært sant tidligere.

Ikke stolt av historien

- Jeg mener at vi har oss selv å takke for at bemanningsbransjen har et dårlig rykte. Vi har en historie som vi ikke trenger å være spesielt stolte av. Ofte gikk vikarene på minimumsbetingelser, sier Gulbrandsen til Ledernett.

Men svært mye positivt har skjedd i bemanningsbransjen det siste tiåret, i hvert fall i Norden, påpeker Gulbrandsen. Så mye at datagrunnlag fra 2001 ikke lenger kan brukes ukritisk.

Avhengig av å tilby kvalitet

- Løftet har kommet ved gjennom et skifte av fokus fra billig arbeidskraft til å formidle høy kompetanse. Vi har et stramt arbeidsmarked, og som arbeidsgiver må tilby kvalitet for å tiltrekke oss den arbeidskraften vi trenger. I vår pakke er derfor elementer bedre enn det du finner de fleste andre steder, ikke minst innenfor tilbud om karriereutvikling for den enkelte.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS