Miljøfytårn til Thon Hotel Polar nett
Miljøfytårn til Thon Hotel Polar nett

Første miljøfyrtårnhotell i Tromsø

Thon Hotel Polar er det første hotellet i Tromsø som er Miljøfyrtårn-sertifisert.

Publisert

Thon Hotel Polar føyer seg inn i en stadig voksende rekke av Miljøfyrtårn-sertifiserte Thon-hotell. Thon Hotels har tatt en beslutning på at alle hoteller i kjeden skal Miljøfyrtårn-sertifiseres innen utgangen av 2008.

- Thon Hotels er en av Norges største hotellkjeder og vi har et ansvar for å bidra til et bedre miljø. Vi har cirka to millioner gjestedøgn i løpet av et år, og ved å legge til rette for miljøvennlig forbruk, redusere avfallsmengder og spare energi gjør vi en betydelig miljøinnsats, uttaler Morten Thorvaldsen, administrerende direktør i Thon Hotels, i en pressemelding.

Konkrete tiltak

- Miljøfyrtårn er en offentlig godkjent 3-parts sertifisering og dokumenterer at vi har satt vårt miljøarbeid i system. Men dette er ingen hvilepute og vi vil fortsette vår fokus på miljø, sier Aid Schei Lillegård, direktør hos Thon Hotel Polar.

Miljøfyrtårn-sertifisering innebærer mange konkrete miljøtiltak, blant annet:

* Reduksjon av avfall og miljøvennlig avfallshåndtering

* Innkjøpsfokus på miljøvennlige produkter

* Fokus på tiltak for bedre arbeidsmiljø

* Økologisk mat.

24 hoteller

Det er i dag 24 Thon-hotell som er Miljøfyrtårn-sertifisert.

I tillegg har Olav Thon Gruppen, som Thon Hotels er en del av, hatt et omfattende energisparingsprosjekt i regi av Enova. Dette har hittil resultert i en årlig besparelse på 26,4 GWh og dette tilsvarer en kostnadsbesparelse på over 20 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS