Philippe Mille1

Mille vant det franske Bocuse d`Or-uttaket

Philippe Mille (34) er et navn bransjen bør legge merke til. Han vant onsdag denne uka det franske uttaket til Bocuse d'Or Europe i Stavanger, og er dermed kanskje den aller heteste kandidaten foran det gastronomiske mesterskapet på norsk jord til sommeren.

Publisert

Mille arbeider til daglig på restauranten på Hotel Le Meurice i Paris, som har tre stjerner i Michelin-guiden.

Norges deltaker Geir Skeie fra Midtåsen Solvold og Sveriges deltaker Jonas Lundgren, som i fire år har arbeidet hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle i Oslo, fulgte det franske uttaket på nært hold denne uka.

Med argusøyne

Philippe Mille ble fulgt ekstra nøye, og Skeie benyttet anledningen til å ta bilder av Milles serverte retter. Skeie har tidligere uttalt til Horeca at bare seier er godt nok.

Fram mot europamesterskapet i kokkekunst vil nok Solvold-kokken forberede seg best mulig for å ta skalpen på Mille.

At det er Skeies favorittråvarer laks og lam som skal benyttes under konkurransen er heller ingen ulempe.

Sterk kandidat

Philippe Mille, som også har bakgrunn fra Hotel Ritz i Paris, er til daglig nestsjef på kjøkkenet på anerkjente Hotel Le Meurice i Paris, der han har arbeidet siden 2003.

Han skilte seg tidlig ut som en mulig vinner i det franske uttaket.

Med kreative og smakfulle retter og publikum i ryggen ble det Mille som vant juryens gunst.

Tre Michelin-stjerner

Restauranten på Hotel Le Meurice fikk tre Michelin-stjerner i fjor, og Milles sjef og mentor i restauranten, Yannick Alleno, er nok ute etter aldri så liten revansje mot nordmennene. Da Terje Ness vant Bocuse d'Or i 1999, endte nemlig Alleno på andreplass.

Denne gangen vil nok Alleno, som også satt i den 15 mann store juryen under konkurransen, det annerledes.

Satses hardt

I Frankrike satses det knallhardt på konkurransen, og landet vil nødig gi slipp på tittelen gastronomiens høyborg. Under det franske uttaket tirsdag og onsdag denne uka, var det litt av et sirkus på konkurransearenaen på Paris Expo

Frem mot Bocuse d'Or Europe i Stavanger i juli og Bocuse d'Or i Lyon i januar 2009, vil det garantert satses hardt fra det franske laget, og det skulle heller ikke mangle på midler for Mille & Co. Hotel le Meurice er nemlig et av de mest luksuriøse i Paris, og eies av arabiske sjeiker.

Foran president-kokken

Philippe Mille vant det franske uttaket foran kokken til president Nicolas Sarkozy, Lionel Veillet (Restaurant Cuisines de la Présidence de la République, Paris).

Da Horeca snakket med Regis Marcon, sentral i den franske juryen og tidligere Bocuse d'Or-vinner under konkurransen, mente han at det til slutt kom til å stå mellom akkurat disse to.

Andre deltakere

De andre deltakerne i det prestisjetunge franske uttaket var Laurent Blondin (Restaurant le Cilantro), Laurent Lapierre (Traiteur 2 L), Sébastien Vanbeselaere (Ecole hoteliére de Paris), Vincent Le Douarec (Hotel Restaurant L'Arpége), Jérome Gate (Restaurant Le Fa) og Fabrice Fontaine (Restaurants du Chataeau de Chantilly).

Les også:Overvurdert Bocuse d'Or-effekt?

Les også: Jo da, Bocuse d'Or har stor reklameeffekt.

"
Powered by Labrador CMS