Regis Marcon og Tom Stiansen nett
Regis Marcon og Tom Stiansen nett

Jakt på smaken av Norge

Det Norske Måltid 2008 skal arrangere konkurranser i alle Norges fylker for å finne og synliggjøre det beste av norske råvarer og produkter. Fylkesvinnerne går til den nasjonale finalen som skal kåre Årets råvarer og produkter 2008. Råvarene og produktene som vinner den nasjonale finalen, blir hovedråvarer i Årets Måltid 2008.

Publisert

Harald Osa og Stiftelsen Norsk Matkultur har prosjektledelsen for Det Norske Måltid.

Forankre råvarene

- Vi ønsker gjennom dette prosjektet å forankre råvarene i sterke lokalsamfunn, i et forbrukermarked som mer og mer etterspør spesial- og kvalitetsprodukter med lokal og regional opprinnelse, sier Osa. Etterspørselen etter lokal og regional mat er den sterkest voksende forbrukertrenden! Hele 17 organisasjoner og virksomheter står bak prosjektet, og både Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet er inne som bidragsytere. Næringsforeningen i Stavanger-regionen er initiativtaker og eier av prosjektet, og DnB NOR er samarbeidspartner og hovedsponsor.

Fylkesvise konkurranser Alle fylkeskonkurransene skal skje i perioden fra 1. mai til 15. oktober. Samarbeidspartnere som bidrar til gjennomføringen av konkurransene er: Norges Kokkemesteres Landsforening, Norges Bondelag, Norges Fiskarlag, Norsk bygdeturisme og gårdsmat og DnB NOR.

Det skal kåres en råvare fra hver av kategoriene sjø og land fra hvert fylke, samt et matprodukt, som går til den nasjonale finalen. Vinnerne i hvert fylke blir premiert og tildelt diplom merket Årets råvare 2008 i sitt fylke. Juryen kan i tillegg dele ut tre diplomer med hederlig omtale i hver kategori.

Stiansen leder jury

En nasjonal jury kårer Årets Råvarer/produkt 2008. Juryen skal ha bakgrunn fra fiskeri og oppdrett, landbruk, kokkefag, reiseliv, media og markedsføring.

Nasjonal juryleder er Bent Stiansen, den første norske kokken som vant Bocuse d`Or i Lyon, og ble verdensmester i kokkekunst.

Powered by Labrador CMS