Dark Waiter

Synshemmede åpnet bekmørk restaurant

Sist helg åpnet restauranten Dark Waiter, en helt mørklagt restaurant, i Vesterbro i København. Tre synshemmede personer står bak det nye restaurantkonseptet.  

Publisert

Konseptet på Dark Waiter er ganske enkelt. Du går på restaurant som du pleier og spiser god mat i hyggelig selskap.

Forskjellen er at denne restauranten er helt mørklagt. Som gjest kan du ikke som hva som ligger på tallerkenen. Du får heller aldri se din bordkavaler eller noen av servitørene. Absolutt ingenting.

To formål

Lene Johannsen, en av initiativtakerne, sier at konseptet har to overordnede formål. Det ene er selvsagt å gi folk en annerledes opplevelse. Det andre er at gjestene lettere skal kunne sette seg inni de synshemmedes hverdag.

Dark Waiter har en hemmelig meny, noe man mener er en viktig del av totalopplevelsen. Restauranten åpnet 1. november, og er åpen for alle, både private og arrangementer.

Du kan lese mer på hjemmesiden http://www.darkwaiter.dk/.

Spis i mørket

Danskene har nok fått inspirasjon fra restauranten Dans le Noir i Clerkenwell, som er oppbygd etter samme konsept, og som åpnet tidligere i år.

Også her drives restauranten av blinde, og omgivelsene er konstruert for å gi gjester en innføring i hvordan det er å være blind, og hvordan det er å spise mat og snakke med mennesker uten å dømme utseende.

Til tross for store utfordringer overfor hardt innarbeidede bordmanerer, vil nok et besøk på disse restaurantene være en morsom kulinarisk opplevelse som de fleste vil huske lenge.

"
Powered by Labrador CMS