Palanga Zivile Knabkiene
Palanga Zivile Knabkiene

Trærne formet hotellet

I Palanga, den største ferie- og badebyen i Litauen, er de store furutrærne tilnærmet hellige for innbyggerne. Det tok arkitekten hensyn til da eksklusive Hotel Palanga ble bygd for fem år siden.

Publisert

Hotellet er nemlig oppført mellom trærne, og ifølge salgs- og markedssjef Zivile Knabkiene (30) er det ikke felt et eneste tre for å få plass til det spesielle hotellet.

- Furutrærne er hellige for oss her i byen, forteller hun.

Det er lagt stor vekt på hageanlegget. I tillegg til de dominerende furutrærne, domineres hotellområdet av vintergrønn beplantning.

Når mørket faller på lyssettes trær og uteområdet for å sette et enda sterkere preg på trærnes betydning.

Avslapning ved furukronene

Hotel Palanga, som markedsfører seg som et spahotell, har egen spaavdeling i den øverste og femte etasjen. Både før, under og etter behandling kan du som gjest slappe av i relaxrommene med furukronene rett utenfor vinduet. Herfra har du også utsikt mot havet.

- Det skaper en helt spesiell og avslappet stemning. Du hører susingen fra havet og raslingen fra furukronene, og kommer tett på den baltiske naturen. Og med furutrær kommer det også ekorn. Vi har ekorn som kommer og spiser frokost klokka halvti hver eneste morgen, noe gjestene opplever som hyggelig forteller Zivile Knabkiene smilende.

Som et skip

Med beliggenhet like ved havet, har arkitekt Donatas Rakauskas tegnet hotellbygget som et skip. "Skipet" er plassert mellom de høye, skakke og grove baltiske furutrærne, som setter sitt preg på hele hotellet.

Samtidig er interiøret en aning skandinavisk. Det er blant annet brukt veldig mye eik.

Kanskje ikke så underlig at hotellet et visst nordisk preg. Palanga ligger bare 15-20 mil fra Øland i Sverige.

Det er bare Østersjøen som skiller de to verdenene.

Skal bygge ut

Med stadig økende tilstrømning av gjester, spesielt fra Russland og Vest-Europa, har hotelledelsen funnet ut at det må bygges ut. I 2010 skal et flunkende nytt spaanlegg på 1500 kvadratmeter og 20 nye rom stå ferdig.

- Spaanlegget er viktig for oss. Vi har omtrent det samme klimaet er som i Norge, og det tilsier en del dårlig vær også sommerstid. Når gjestene ikke kan ta i bruk den fine og lange sandstranden i Palanga, er det viktig å tilby et godt spaanlegg med nødvendige fasiliteter. Det er også avgjørende for oss å ha et spa vinterstid. Vi ønsker å være en helårsdestinasjon, forklarer Knabkiene.

60 prosent fra utlandet

- Vi merker pågangen fra andre nasjoner. Litauen er et billig feriealternativ, og våre gjester får valuta for pengene. Vårt mål er å tilby høyeste kvalitet. For et par år siden var stort sett alle våre gjester russere eller litauere. Nå er omtrent 70 prosent av våre gjester utlendinger. Av disse er rundt to prosent nordmenn, og det tallet øker jevnt og trutt, forteller Knabkiene, som setter stor pris på at Norwegian opprettholder flyruten fra Rygge også i vinterhalvåret. Det betyr flere "norske" gjestedøgn for Hotel Palanga.

- Vi var nylig i Norge for å markedsføre hotellet, forteller Knabkiene

Powered by Labrador CMS