Fersk AS

Urtehaven og Fersk fusjonerer - blir Fersk AS

To betydelige aktører i det norske ferdigmatmarkedet, Urtehaven AS og Fersk AS, har bestemt seg for å forene kreftene sammen i det nye selskapet Fersk AS. Det nye selskapet var operativt fra nyttår.

Publisert

- Gjennom fusjonen oppnår begge parter viktige

driftsmessige synergier, og får etablert en funksjonell organisasjon som kan ivareta våre kunders behov på en langt bedre måte enn tidligere, heter det i en pressemelding fra de to selskapene.

I tillegg til gründerne Petter Artnzen, Stig Fjellanger og Peter Romme, vil Dolphin Management bli største aksjonær med en eierandel på 44,7 prosent. Dolphin Management har også interesser innen handelsvirksomhet i Norge, og er dominerende eier i virksomheter som sportskjeden XXL, Living, restaurantselskapet Inventum og Naustvik.

Hagelid administrerende direktør

Følgende personer blir sentrale i nye Fersk AS. Geir Hagelid er administrerende direktør, Petter Arntzen er salgssjef dagligvare, Peter Romme salgssjef KBS/SH, Stig Fjellanger er produksjonssjef og Jon Henriksen er investeringsdirektør.

Hele verdikjeden

Slik den nye virksomheten blir organisert, vil Urtehaven og Fersk håndtere hele verdikjeden, fra produktutvikling, innkjøp og produksjon til å nå ut til kundene og markedene.

Urtehaven AS, som har vært i drift siden 1995, har omfattende produksjon av ferdigmat, pastasalater og innbakte produkter, for å nevne noen. Produksjonen foregår i moderne lokaler sentralt i Oslo. Bedriften har 15 ansatte og omsatte i 2007 for 35 millioner kroner.

Fersk AS, som ble etablert under navnet Fima-Food AS i 1998, driver salg og distribusjon til store deler av det norske dagligvaremarkedet. Bedriften har tilhold i lokaler på Rødtvet med kontorer og kjølelager. Herfra ekspederes varer daglig til hele Norge til en årlig verdi av om lag 75 millioner kroner.

Økt leveringsevne

Virksomheten vil også etter fusjonen fortsette på disse to stedene. All markedsvirksomhet vil bli samlet på Rødtvet. Det samme gjelder for administrative funksjoner som økonomi og IT, ifølge en pressemelding fra de to selskapene.

- Gjennom denne fusjonen får vi økt leveringsevne og muligheter til å heve kvaliteten på både på produkter og leveranse. I tillegg til å sette de høyeste krav til kvalitet i hele verdikjeden, vil vi ha sterkt søkelys på matsikkerhet, produktutvikling og opplæring ute i butikk.

Powered by Labrador CMS