Horeca 0708

Horeca nummer 7 på vei til abonnentene

Årets sjuende utgave av Horeca er på vei til abonnentene. Det 88-sider store bladet er spekket med informasjon, reportasjer, tips og råd til alle i horecabransjen. Vi har blant annet sett nærmere på det spennende samarbeidet mellom Thon Hotels og kokk Odd Ivar Solvold. Temadelen denne gangen er viet hoteller som er bygd etter eller inn i landskapet.

Publisert

Tidligere Bocuse d'Or-deltaker Odd Ivar Solvold er engasjert av Thon Hotels for i første omgang å utvikle en selskapsmeny for kurs- og konferansehotellene Thon Conference.

Med bakgrunn i en del kritikk mot dårlig hotellmat, noe vi også har tatt opp i lederen denne gangen, er det et spennende nybrottsarbeid på gang.

Akustikk

Helsedirektoratet har nå lansert kampanjen La oss gjøre det litt enklere. Dette dreier seg om en kampanje der de vil gjøre restaurantene tilgjengelig også for de med funksjonshemninger. I den forbindelse har vi også besøkt Statholderens Krostue i Oslo, der Bent Stiansen nå har sørget for vesentlig bedre akustikk.

Over 75 prosent av støyen er borte etter at Sana Bygg utførte arbeidene i tønnevelvingen i taket, uttaler restauratøren til Horeca.

Hotell i landskapet

Temadelen denne gang omhandler hoteller tilpasset landskapet. Vi har besøkt spahotellet Hotel Palanga i Litauen, der hotellet er tilpasset de store furutrærne i byen, og vi har besøkt Juvet Landskapshotell i Valldal.

Vi har dessuten et lite tema på akevitt i dette nummeret.

Ganefart 2008 og OL-gull

Ganefart 2008 ble avgjort med en kåring på Røros 22. oktober. Vi har selvfølgelig en reportasje derfra, og Norges OL-gull i Erfurt i slutten av oktober har selvfølgelig også fått spalteplass i dette nummeret av Horeca.

En av deltakerne på det norske laget, Kari Innerå, er vårt portrett denne gangen. Hun blir nå kjøkkensjef på den nye restauranten Cru Vinbar og Kjøkken på Majorstua, som åpnes før jul.

Reportasjer

Videre finner du reportasjer fra SIAL i Paris, SSP, Chablis i Trondheim, brennevinsproduksjon på Egge gård i Lier, "nye" Quality Hotel & Resort Sarpsborg, Sodexo Norge og Rørosmeieriet i dette nummeret. Vi har også fulgt opp den første norske skolerestauranten Hundsund skolerestaurant (forrige nummer) med en reportasje om Carolas Ekokök i Sverige.

Typebedrift denne gangen er Den Blaa Brygge på Hvasser.

I tillegg til flere andre store artikler er det ellers mange sider med vanlig fast småstoff i form av våre spalter Kontinental Bar, Bransjenytt, Nytt om navn, Produkter, Websiden og Verden Rundt.

God lesning!

Powered by Labrador CMS