Belmonte palasset Lisboa2
Belmonte palasset Lisboa2

Belmonte-palasset - et grønt hotell over Lisboa

Palasset Belmonte, et klassifisert nasjonalmonument, er det eldste palasset i Portugal. Det er bygget oppå deler av Lisboas romerske ruiner, og Cerca Moura, den mauriske bymuren, en del av St. Jorge-borgen som ruver over byen. Nå byr stedet på økologisk overnatting i særklasse - på Lisboas tak.

Publisert

Belmonte-palasset i Lisboa byr på unik overnatting.

Belmonte er en fantastisk skulptur; en sammensmeltning av 2197 år av portugisiskhistorie og kultur, idyllisk plassert på toppen av fjellet som danner byens historiske sentrum, fem minutter fra Lisboas nye sentrum.

Her kan du nå overnatte i fantastiske og unike suiter.

Ivaretatt historien

Fra Belmonte-palasset i Lisboa.

Renoveringsprosessen var basert på en filosofi av ivaretakelse og beskyttelse av bygningens atmosfære og "sjel". Ved at man tok vare på gamle dokumenter, bøker, takhvelv, naturlig lys og ventilasjon, ønsket man å vise vei for en ny måte å sette renovering ut i praksis på, i henhold

Ikke noe å si på utsikten fra terrassen til en av suitene i Belmonte-palasset.

til strenge prinsipper av arkitektonisk og historisk arvs art. I tillegg tok det to år å utvikle en type naturlig "sement" til restaureringen, som for øvrig nå brukes over hele Portugal.

Moderne komfort

De iøynefallende freskoene og de 59 panelene med fliser, designet i 1725, er blitt møysommelig restaurert. Noe som tilføyer hotellet moderne komfort, er sentralvarmen, som er en blanding av lav temperaturs gulvvarme, (for å redusere energiforbruk) og konvensjonell sentralvarme. En plantasje med "hvitløktrær" i den uavhengige Guangzhi-provinsen i Kina nøytraliserer CO2 fra palasset.

I oktober 2000 mottok palasset prisen RICS- award for Urban Regeneration av Prinsen av Wales. Tate Modern og Royal Opera House i London mottok den samme prisen det året.

Utsikt fra Lisboas tak

Filosofien, som ligger til grunn bak restaureringsprosessen, er en viktig grunnstein i palassets daglige rutiner.

"Du kommer ikke til å finne standardisert innkvartering, men et jordnært og originalt alternativ basert på økologiske og bærekraftige prinsipper. Vi benytter kun biologisk nedbrytbare produkter, og som følge av vår dype personlige overbevisning- er TV-apparater nesten ikke-eksisterende på hele palasset. Du kan i stedet skru på din private stereo og nyte den storslagne utsikten fra Lisboas tak", heter det i en pressemelding.

Eksklusive suiter

Fra en av suitene i Belmonte-palasset.

Belmonte tilbyr 11 eksklusive suiter og mange fellesområder på sitt 3700 kvadratmeter store område.

Hver suite er unik, både i utforming og inventar, som består av klassisk portugisisk kunst og møblement fra mellom 1500- og 1800-tallet, som lever i perfekt harmoni med moderne verker.

Fra Belmonte-palasset i Lisboa.

Den oktagonale suiten, som er oppkalt etter Bartolomeu de Gusmâo, er utsmykket med vakre takbuer, antikke fliser med blåhvite malerier, egen trapp, utsikt og en fantastisk terrasse. Det er ikke uten grunn den er blitt oppført på listen over de 10 vakreste suitene i verden (Conde Nast`s Wallpaper).

Eksklusiv hjemlig atmosfære

"Belmonte tilbyr sine gjester en eksklusiv, dog hjemlig atmosfære, en opplevelse av ypperste kvalitet fra begynnelse til slutt. Våre medarbeidere har utstrakt kunnskap om Lisboa og Portugal, som de gledelig deler med deg. Palacio Belmonte byr på en helhetlig opplevelse, som optimaliseres av et bibliotek med over 4000 titler, musikk og internett i hver suite, sju terrasser, et enestående utendørs basseng av svart marmor og en frodig økologisk hage, med utsikt over byen, der du kommer til å nyte din frokost. På et opphold på Belmonte føler du naturlig komfort, privatlivets fred, utsøkt enkelthet og frihet. Belmonte er en ekte opplevelse utenom det vanlige", heter det i meldingen.

Du kan se nærmere på det unike palasset på hotellets hjemmeside

Pressemelding

Bli abonnent på magasinet Horeca her

"
Powered by Labrador CMS