Morsomt-vinnerbilde
Morsomt-vinnerbilde

Rørt vinner av NM i sjømat

Linda Gitlesen fra ICA Orkanger vant NM i Sjømat under Matfestivalen i Ålesund sin første dag. Det var høyt nivå og kreativ innsats fra de syv deltakerne, og vinneren syntes seieren derfor smakte ekstra godt.

Publisert

Linda Gitlesen vant NM i Sjømat. (Foto: Helene Aarnes)

Breiflabb og steinbit var sentralt i råstoffet som norgesmesteren Linda skapte ti retter av. Nå skal hun hjem til Orkanger for å lage fiskeretter i ICA-disken som skal friste kundene.

I denne konkurransen gjelder det å beherske filetering av ferske råvarer, og foredling av disse. Målet er å lage mest mulig fristende produkter for salg i fiskedisken.

Satset på gull

Dommerne fremhevet det ekstremt høye nivået i årets konkurranse, noe som gjorde at gullet hang ekstra høyt for Gitlesen, som også har deltatt i NM tidligere.

I fjor endte hun på en fjerdeplass. I år satset hun på en pallplass, og endte opp med det gjeveste metallet.

Rørt vinner i NM i Sjømat, Lina Gitlesen, flankert av Christina Sollie og Stian Gundersen. (Foto: Helene Aarnes)

Linda Gitlesen var både overasket og rørt over å vinne konkurransen. 10.000 kroner, en kniv, mye blomster og champagne er det synlige beviset på NM tittelen. Andreplassen gikk til Stian Gundersen fra Ultra Stavanger, og tredjeplassen til Christina Sollie fra Ultra Østfoldhallene. NM i Sjømat arrangeres i samarbeid med Kurs og Opplæringskontor for Salgs- og Matfagene (KOM).

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS