Clarion Hotel Trondheim Brattørkaia
Clarion Hotel Trondheim Brattørkaia

Bygger nytt stort kongresshotell i Trondheim

Realinvest og Reitangruppen går sammen om å bygge Trondheims nye kongresshotell på Brattøra, like ved Pirbadet i Trondheim. Hotellet, som blir på over 31 000 kvadratmeter og som får over 400 rom, blir et Choice-drevet hotell. Clarion Hotel Trondheim blir ett av de største kongresshotellene i Skandinavia med plass til 1800 personer i kongressalen, og skal etter planen åpnes i mai 2012. Byggestart er i januar 2010.

Publisert

Clarion Hotel Trondheim på på kaifronten på Brattøra blir ett av de største kongresshotellene i Skandinavia.

"Med sin særegne arkitektur vil hotellet fremstå som et signalbygg som i seg selv kan skape nysgjerrighet og bli en attraksjon og et landemerke i byen. Den spesielle fasaden i hvitt glass med piksellert silketrykk og det gylne stjernetaket vil plassere bygget på listen over bygg man må oppleve å se", heter det i en pressemeldig.

Reitan og Realinvest

Reitan Eiendom og Realinvest blir likeverdige partnere i prosjektet og har et felles mål om å utvikle dette til ett av Skandinavias beste konferansehotell.

Clarion Hotel Trondheim blir ett av Skandinavias største kongresshotell med 400 hotellrom og et kongressal på 1450 kvadratmeter.

Det nye hotellet i Trondheim blir et Choice-hotell.

"Endelig kan Trondheim settes på kartet i det nasjonale og internasjonale møte og kongressmarkedet og stå som vertskap for de store kongressene for opptil 1800 personer", heter det i en pressemelding.

Hans Hoff, styreformann i Realinvest AS unnfanget ideen om å bygge et stort kongresshotell på Brattøra for fem år siden.

”Det har vært en lang prosess, men endelig har alle avtaler falt på plass og vi er klar til å bygge. I januar 2010 settes spaden i jorda og 15. mai 2012 åpner hotellet dørene”, heter det i en pressemelding.

Sentrumsnær bydel

Brattøra er en ny og sentrumsnær bydel. Her finnes mye av byens næringsliv lokalisert.

Over 150 bedrifter og 2000 ansatte har sin arbeidsplass på Brattøra. Som nærmeste nabo får hotellet det nasjonale senter for pop og rock og Norges største badeland, Pirbadet.

Havneområdet Brattøra i Trondheim. (Foto: Trondheim Havn)

Med den nye tverrforbindelsen (gangbro) fra Brattørkaia over til Jernbanestasjonen (Søndre gate) sikres forbindelse mot midtbyen og gjør Brattøra til en kommunikasjonsknutepunkt i byen. Her finner du jernbane, hurtigbåtterminal, cruisehavn, Hurtigrute, flybuss samt lokal og regional bussterminal.

Hotellet får en beliggenhet på kaifronten mot Trondheimsfjorden. Attraksjoner, opplevelser og et mangfold av servicetilbud vil skape en helhetsopplevelse som er unik i norsk målestokk.

Konferansefasiliteter i kvadratmeter

Utbyggingen er på totalt 31 000 kvadratmeter og inneholder 400 hotellrom, restaurant og lobbybar, skybar med uteterrasse og et konferansesenter på over 3000 kvadratmeter. Kongressalen er landets største i hotell med sine 1450 kvadratmeter. Kapasiteten er på over 1000 personer i skoleoppsett og opptil 1800 i kinooppsett. I tilknytning til denne ligger kongressfoajeen på over 1000 kvadratmeter.

Til sammen utgjør senteret en multiarena for møter, utstillinger, konserter, kongresser og banketter. I hotellets underetasje er det 300 parkeringsplasser med direkte adkomst til hotellet.

Utbygger og samarbeidspartnere

Det er selskapet Star Property A/S som står for byggingen av hotellet. Selskapet eies av henholdsvis Hoff Hotels A/S og E.C. Dahls Eiendom A/S, datterselskaper av Realinvest Holding og Reitan Eiendom.

Realinvest har hatt et samarbeid med Reitan Eiendom over lengre tid og selskapene deler de samme visjoner og verdier.

”Til å bygge hotellet har vi valgt Skanska som totalentreprenør i samarbeid med vår byggherrerådgiver Optiman A/S. Arkitekt for kongresshotellet er Space Group A/S i Oslo.

DnB NOR står for den eksterne finansieringen av prosjektet.”, heter det i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS