Hvarnes, Skeie

Comeback på Gladmat - med etterfølgeren

Med drømmer om egen restaurant og ny kokebok klar til lansering, gjorde toppkokk og verdensmester Geir Skeie en kulinarisk gjestevisitt til Gladmat i Stavanger i dag. Han ble fløyet inn fra Mathuset Solvold i Sandefjord , for å lage mat sammen med sin etterfølger Gunnar Hvarnes. De to så ut til å ha god kjemi sammen, mens de tilberedte Sterlingkveite-lunsjer på rekke og rad.

Publisert

God kjemi mellom Gunnar Hvarnes (t.v) og Geir Skeie.

Skeie var på Gladmat for første gang i 1999, da på jobb for Jans Mat- og Vinhus, som lærling. Han stortrives og liker at Gladmat skaper oppmerksomhet om kvalitet og lokale råvarer, selv om ikke alt som serveres rundt Vågen har det nivået verdens beste kokk kunne ønske seg.

Bokaktuell

Geir Skeie jobber med egen kokebok, og skal innom fotograf og Gladmatkunstner Tom Haga for å få med seg hans nye sanselige kokebok, ”Naked Ingredients”. – Min bok blir nok litt ”kjedeligere”, vitser Skeie, som har hatt det både travelt og gøy i arbeidet med sin bok. ”En smaksreise fra barndom til Bocuse d’Or” skal ut i butikkene i september, der kokken byr på sine barndomsoppskrifter og resepter helt frem til VM-seieren.

Egen restaurant

Det er Mathuset Solvold i Sandefjord som nyter godt av Skeies kapasitet, og der er det fullt trøkk nå om sommeren. Geir Skeie trives veldig godt, men vurderer også å få sitt eget sted etter hvert. – Det hadde vært flott å ha et uformelt sted med enkel god mat og god vin til alle, og dette tenker jeg litt på, sier Skeie, som antyder at han blir værende i Sandefjord. – En sesongrestaurant hadde vært perfekt, da hadde jeg hatt muligheten til å leve ut reisedrømmen også, sier han.

I Singapore

For en av de kjekkeste opplevelsene etter Bocuse d’Or seieren i Lyon i januar, var en to ukers reise til Singapore, og Frank Nesheims fiskeimport der. - Turer ut i verden gir mersmak, sier Skeie. Han og Gunnar Hvarnes fra Larvik, sender kveite ut til Gladmatgjester som ønsker seg mat i verdensklasse basert på lokale råvarer. Og fisken får bein å gå på, folk strømmer til.

"Hvarnes beste kandidat"

Hvarnes jobber ved Gastronomisk Institutt i Stavanger, og begynner oppkjøringen til EM i kokkekunst, Bocuse d’Or, på sensommeren. Mesterskapet går i Sveits neste år. – Gunnar er dyktig, teknisk flink og engasjert. Han er den beste kandidaten i Norge, sier Skeie om kollegaen. Hvarnes selv syns det er kjekt å samarbeide, og danderer tilbehør rundt kveitefiletene Skeie steker i olje, og legger i smør og hvitløk. – Jeg snapper opp tips fra Geir, og regner med at det går begge veier, sier han lurt.

Powered by Labrador CMS