Bergbys

Den enes død

Hamburgerkjeden Bergby’s, med utspring i Porsgrunn, tjener godt på at McDonald’s i samme by ble ødelagt av brann i sommer.

Publisert

Lukrerer på brann hos hovedkonkurrenten. (Arkivfoto: Odd H. Vanebo)

De ansatte har merket at det har blitt mange flere kunder etter at Porsgrunns-restauranten til konkurrenten McDonalds brant ned natt til 27. juni i år.

- Det har kommet flere folk. På søndager og i skolerushet er det mange her, forteller Torunn Bjørnson, som jobber på Bergby’s, til nrk.no/ostafjells.

Økte salget med 30 prosent

Hans Ole Bergby, daglig leder, bekrefter at omsetninga har gått kraftig opp i det siste.

- Det har vært spesielt bra i sommer, og i juli klarte vi å øke salget med 30 prosent. Det er vi veldig fornøyd med, sier Bergby.

- Hvor mye av den økningen tror du skyldes brannen på McDonalds?

- Det er ingen tvil om at det har hatt noe å si.

Bergby tror likevel ikke at brannen på McDonalds er hele grunnen til den høye omsetninga. Størst økning har de nemlig på restaurantene i Skien.

Klare for konkurranse

Uansett grunn har han planer for hvordan han skal holde på de nye kundene også når McDonalds åpner igjen. To restauranter er allerede pusset opp, en til står for tur, og det reklameres heftig rundt om i Grenland.

Hans Ole Bergby sier de er klare for konkurranse den dagen hamburgerkjeden åpner igjen.

Daglig leder ved McDonalds i Porsgrunn, Kjetil Sagen Høst sier at de må regne med at en del kunder går til kunkurrenten mens de har stengt, men at de vil gjøre sitt beste for å få dem tilbake når de åpner igjen.

To 14 år gamle gutter ble i august siktet for brannen, men saken ble henlagt hos politiet siden guttene var så unge.

Fastfood.no

Powered by Labrador CMS