Zen Resort1
Zen Resort1

Ett år med hotell i skogen

Unike Zen Resort & Spa feirer i disse dager ettårsjubileum. Gründer, deleier og daglig leder Lisbeth Pettersen forteller at hotellet er i ferd med å få innpass i markedet, og at gjester har fått øynene opp for det helt spesielle hotellet midt inne i skogen.

Publisert

Zen Resort & Spa ligger like ved vannet Vortungen i Rømskog kommune. (Foto: Heidi Fjelland)

– Vi har drevet i ett år nå, og jeg tør å si at vi har livets rett. Vi tilbyr noe helt unikt. Zen Resort er et lite eksklusivt hotell som ikke skal være stivt.

Lisbeth Pettersen (52) er daglig leder for Zen Resort i Rømskog. (Foto: Morten Holt)

Hit skal folk komme for å nyte stillheten og roen. Verden går denne veien; vi er blitt mer bevisste på å ta vare på oss selv, sier Lisbeth Pettersen til Horeca/horecanytt.no

150 millioner investert

150 millioner kroner er investert i drømmehotellet mellom furuleggene inne på skogen.

Pettersen eier 10 prosent av aksjene i hotellet. Hovedinvestor er Tone Bergesen, som eier 90 prosent.

Miljøhotell

Zen Resort & Spa tilbyr 40 rom og fire suiter (92 sengeplasser), og er bygd helt inntil og delvis oppå vannet Vortungen (fire mil strandlinje) i Rømskog kommune.

Fra en av suitene på Zen Resort. (Foto: Morten Holt)

Kommunen er Østfolds minste med bare 750 innbyggere, og ligger helt inntil svenskegrensen mot Akershus fylke.

Lisbeth Pettersen & Co har lagt opp til en miljøprofil på hotellet. Her serveres 60 prosent økologisk mat, og bortsett fra noe fisk og hvitt kjøtt på ukedagene, er det vegetarkost i alle former som serveres i

Du har nærkontakt med naturen på Zen Resort. (Foto: Morten Holt)

restauranten – med nydelig utsikt vestover og utover Vortungen.

Les mer på hotellets hjemmeside

Kurs og konferanse

– Hotellets gjester er blitt litt annerledes enn det vi hadde forespeilet oss. Vi ser at det er mange bedrifter som velger å legge sine kurs, møter og konferanser hos oss. I ukene kombineres dette med de mange spesielle aktivitetene vi kan tilby, forteller Pettersen.

"

Svein Ephithite er hotellsjef på Zen Resort. (Foto: Morten Holt)

Svein Ephithite er i år for øvrig ansatt som hotellsjef på Zen Resort & Spa. Han kommer fra stillingen som hotelldirektør på Skarsnuten Hotell.

Om Zen

”Vår visjon er å skape et sted for livsglede, kreativitet og fordypning. Som gründere av Norges første grønne spa-resort, er det vårt mål å vise at miljøvennlig drift lønner seg, ikke bare for naturen, men også for menneskets indre miljø, og at det er lønnsomt. Zen Resort & Spa er både for enkeltindivider og konferansegrupper som ønsker en annerledes spa-opplevelse i estetiske omgivelser og vakker natur”, heter det på Zen Resorts hjemmeside.

Fra Zen Resort. (Foto: Heidi Fjelland)

Zen oppsto i India for omtrent 2500 år siden. Herfra spredte zen-tradisjonen seg til Kina, Korea, Vietnam og Japan. I alle disse landene utviklet zen seg litt forskjellig. De siste 20 årene har zen også blitt veldig populært i Vesten. Zen er ikke en religion med tilbedelse, ritualer og dogmer. Zen handler om hvordan man faktisk lever livet. Enkelt sagt er zen læren om hvordan man styrker evnen til å være oppmerksom og til stede her og nå, derfor er en mediterende sinnsstemning fundamental.

Teknikkene som brukes, varierer mellom aktive og stillesittende observasjonsmetoder. Er du våken og til stede, eller er du på autopilot? Bruker du din egen intelligens og oppmerksomhet, eller følger du med strømmen?” heter det videre.

Du kan lese mye mer om konseptet og se flere bilder fra Zen Resort & Spa i Horeca nummer 8 2009.

Bli abonnent på Horeca nå

"
Powered by Labrador CMS