Iskremgarden Grete og Ole M Høiland.jpg

Gourmet fløteis fra Iskremgarden godkjent som Spesialitet

Spesialitet-merket er et viktig verktøy for å nå ekteparets Høilands høye ambisjoner for deres egenutviklede gourmet fløteis i seks smaksvarianter. - Spesialitet-merket vil øke slagsområdet vårt og vi får enklere innpass i butikk, tror ekteparet Grete W. og Ole Morten Høiland, som driver sin virksomhet fra Jæren i Rogaland.

Publisert

Grete W. Høiland og Ole Morten Høiland, som driver Iskremgarden på Jæren, fikk tirsdag 24.mars overrakt Spesialitet-diplom av KSL Matmerk for isen sin.

Gründerekteparet tror også at forbrukere vil være mindre skeptiske til å prøve et ny is når de ser at iskremen er stemplet med Spesialitet-merket.

100 000 liter i år

I 2008 produserte Iskremgarden 50 000 liter is. Målet for 2009 er 100 000 liter. Det totale målet for de neste fem år er 330 000 liter.

- Skal man nå langt må man satse, er mottoet for ekteparet som overtok familiegården i 2003. I 2006 ble den første isen produsert.

Iskremen er i dag i salg i hele Rogaland, Haugesund, Egersund og Bergen. Målet er nasjonal distribusjon.

Tilfeldig start

Inspirasjonen til å starte gårdsproduksjon med bruk av melk fra egne kyr oppsto etter at Ole Morten Høiland tilfeldig kom over en artikkel om en bonde i Skottland som gjorde suksess med iskrem.

- Vi synes også at isen i Norge var litt kjedelig og ville lage is på gamle måten, forteller Grete, som la frisøryrket på hylla for å satse på iskrem.

Ny design

I februar lanserte Iskremgarden ny design med bruk av nynorsk. - Vi ville lage et design som står i stil med den eksklusive iskremen vår. Nynorsk følte også mer riktig siden det slik blir mer bygdeaktig. Vi jo kommer fra bygda, forteller Grete.

Samtidig som Iskremgarden ble lansert med ny design ble iskremen introdusert på Bergensmarkedet, foreløpig via Coop og Safari-kjeden. Neste mål er Oslo og nasjonal distribusjon.

Fyldig iskrem

I sin godkjenning har KSL Matmerk lagt vekt på at produktet er utviklet av ekteparet selv på en tradisjonsrik generasjonsgård med melkeproduksjon. Det er i godkjenningen også lagt stor vekt på de brukte produksjonsmetodene som bidrar til en fyldig og fersk iskrem med nøye utvalgte smaker Det er brukt fersk melk fra egen gård noe som hever iskvaliteten fordi melken kun må pasteuriseres en gang.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS