Vertshuset Østkantfolk logo
Vertshuset Østkantfolk logo

Høysesong i Vertshuset Østkantfolk

Vertshuset Østkantfolk ble åpnet på Grønland i Oslo tidligere i år. I krysset mellom Heimdalsgata og Tøyengata, mellom kebabsjapper, frisørsalonger og i et yrende innvandrermiljø, finner du restauranten som har satt ekstra søkelys på det norske, og som har hovedstadens største akevittbar. Det betyr at nå er det høysesong i Oslo-restauranten.

Publisert

Innehaverne, Pål Inge Ransted og Oddvar Kolltveit, har funnet det riktig å sette søkelyset på det norske, tradisjonsmat, akevitt og bonderomantikk.

Akevittbaren inneholder for øvrig over 30 forskjellige sorter.

Innehaverne i akevittbaren i Vertshuset Østkantfolk. (Foto: Vertshuset Østkantfolk)

I tillegg til hovedetasjen, har Vertshusets underetasje 40 sitteplasser. Underetasjen er dekorert med antikke møbler fra blant annet 1800-tallet – for å skape en helt spesiell stemning.

Norske råvarer

– Gode norske råvarer fra innlandet, fjellet, fjordene og viddene finner du på spisekaret vårt, opplyser Ransted.

– Siden november i fjor har vi renovert og tilpasset lokalene i tråd vårt konsept. Vi er meget stolte av resultatet, hvor meny, inventar og ikke minst den spesielle akevittbaren gir stedet et spesielt og lunt særpreg. Mange små detaljer er med på å fremheve den norsk kultur og tradisjon, melder Ransted, som også driver Malungen Gjestegård i Stange i Hedmark, like ved grensen til Nord-Odal kommune.

Husmannskost

Fra Vertshuset Østkantfolk. (Foto: Vertshuset Østkantfolk)

Kjøkkenet tilbyr fast ukemeny med dagens husmannskost, fårikål, fisk, flesk og duppe, raspeball og kjøttkaker med brun saus. Spisekartet inneholder også en egen akevittallerken, hvalbiff, villsvin, torsk, sild og reinsdyrfilet.

Men fra nå av og frem mot jul er lutefisken og julematen som regjerer i Vertshuset Østkantfolk.

Les mer om restauranten på deres hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS