Soneva Maldivene strand
Soneva Maldivene strand

Maldivene øker i popularitet

Eksotiske Maldivene øker i popularitet blant nordmenn. I løpet av de fire siste årene har antall norske gjester på den idylliske øygruppa nesten blitt tredoblet. Og nå er det ikke bare nygifte forelskede par som besøker øygruppen, men også barnefamilier.

Publisert

Maldivene er et eksklusivt reisemål som blir stadig mer populært blant nordmenn. (Foto: Morten Holt)

Nordmenn har virkelig fått øynene opp for eksotiske Maldivene i Det indiske hav.

Se flere bilder fra Maldivene her

Kombinasjonen lav valutakurs og flere utbygde sengeplasser, har gjort det billigere å slappe av under en palme på en paradisstrand de siste årene.

Les også: Maldivene, det perfekte gjemmested

Sterk økning i fjor

- Det var en økning på 43 prosent i fjor, sammenlignet med 2007, sier daglig leder Thomas Engelstad i Manta Reiser til Aftenposten.no.

"

Det går an å nyte livet på Maldivene. Her fra den ubebodde øya Kunda Bandos. (Foto: Morten Holt)

Manta Reiser sendte av gårde nesten halvparten av de 2600 nordmennene som dro til Maldivene i 2008.

Norske turister til Maldivene

2008: 2600 turister2007: 1800 turister2006: 1500 turister 2005: 1000 turister

Les også: Høyt belegg på turistresortene på Maldivene

Prøvde charterflyginger

Foruten Manta Reiser, er Wickstrøm Reiser og Paradisreiser sentrale norske aktører for reiser til Maldivene.

"

Et fly har landet på flyplassen like utenfor hovedstaden Male på Maldivene. (Foto: Morten Holt)

I fjor prøvde også Star Tour Norge til Maldivene, men dette tilbudet ble lagt ned igjen i februar i år, og kommer ikke tilbake neste vinter.

Star Tour tilbyr likevel pakketurer til Maldivene, men du reiser da med ordinære rutefly. Det går ingen direktefly til Maldivene, men de store europeiske flyselskapene har direkteruter fra blant annet Heathrow og Frankfurt.

Par tar med barna

"

Stranden på Full Moon Resort på Maldivene. (Foto: Morten Holt)

Gjennomsnittskunden er ti dager på Maldivene og et par bruker rundt 35 000 til 40 000 kroner totalt. Da er alt inkludert, bortsett fra drikkevarer.

- Stadig flere velger å ta med barn til Maldivene. Ofte er det par som var der på bryllupsreise for noen år siden som nå tar med barna sine, forteller Engelstad til Aftenposten Reise.

Trenden bekreftes av Star Tour, som har mange barnefamilier som kunder. Før var ikke hotellene så godt tilrettelagt for barnefamilier, men stadig flere hoteller tilbyr nå rom med mer enn én stor dobbeltseng.

Billigere enn du tror

En typisk restaurant på Maldivene. (Foto: Morten Holt)

- En feriereise til Maldivene er ikke så dyr som man skulle tro, og i sommerhalvåret faller prisene med opptil 30-40 prosent sammenlignet med vinterhalvåret, sier avdelingsleder Gro Anett H. Brastad i Paradisreiser til Aftenposten.no.

Det er fullt mulig å få en ukes opphold med flyreise og mat inkludert for 11.000 kroner. Flere hoteller slår av på prisen nå som finanskrisen brer om seg. Maldivene er en typisk vinterdestinasjon (januar, februar og mars er de mest populære månedene), men temperaturen er ganske stabil året rundt, selv om det er mer nedbør fra mai til oktober.

Les også: Nordmenn vil ha eksklusive reiser

Om Maldivene

"

Nå er det ikke lenger bare par som reiser til Maldivene. Flere og flere barnefamilier fra Norge tar også turen. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Maldivene er en 80 mil lang øygruppe (nord-sør) som består av 1190 små øyer, der rundt 135 av dem er utbygd for turister.

Mange av dem ligger i båtavstand fra flyplassen ved hovedstaden Malé, mens det tas sjøfly til øyene lenger bort.

Les også: Ferieluksus på 4 grader nord

Turistmyndighetene i landet har de siste årene gitt tillatelse til å bygge ut flere øyer, og innen utgangen av 2011 skal 12 000 nye sengeplasser være klare på vel 30 øyer.

Les også: Restaurant på Maldivene vil bare ha et fåtall gjester

"
Powered by Labrador CMS