Eivind Narum Foto Sindre Kinnerød

Norsk student i prestisjefylt konkurranse i cocktaildesign

Med sitt cocktailglass Globe skal designerstudenten Eivind Narum fra Toten, innta London Design Festival og finalen i Bombay Saphire Designer Glass Competition 2009 23. september i år. Tidligere i år vant Narum førstepremien i en av landets mest prestisjefulle konkurranser i glassdesign.

Publisert

Eivind Narum skal representere Norge i den internasjonale finalen i Bombay Saphire Designer Glass Competition i september. Han vant den norske finalen med cocktailglasset Globe.(Foto: Sindre Kinnerød)

- Glasset Globe er fint i Glasset proporsjonene. Klokken har en klassisk cocktailform. Den massive stetten med element av blått skaper tyngde og gir et mystisk spennende element, uttalte juryformannen Maud Gjeruldsen Bugge etter seieren på forsommeren.

Muligheter i finalen?

Globe.

- Vi sender med stolthet glasset Globe til den internasjonale finalen i London, uttaler en samlet jury.

Resten av juryen har bestått av designeren Dag Solhaug Laska, grafisk designer Trine Lund Vang, produktdesigner Sondre Frost Urstad og Simen Staalnacke fra Moods of Norway.

En stor ære

- Det er en stor ære for meg å representere Norge i London til høsten og jeg gleder meg, sier Narum, som går på Kunsthøyskolen i Oslo.

Norge deltar for tredje gang i den årlige glassdesigner-konkurransen Bombay Saphire Designer Glass Competition.

Det vil bli kåret tre vinnerne av den internasjonale konkurransen som vil motta pengepremier i tillegg til verdifull eksponering av seg selv. For vinneren av førsteplassen venter en premie på 5000 pund, personen som vinner andreplassen mottar en premie på 3 000 pund og vinneren av tredjeplassen vinner en premie på 2000 pund.

Andreplass

Clean Cut

I den norske kvalifiseringen i slutten av mai kom student ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), Rudi Wulff fra Oslo på andreplass. Wulff deltok med glasset Clean Cut.

Juryens uttalelse:

"Glasset Clean Cut har en vakker og klassisk form med en spennende kombinasjon av glass og tre, i tillegg er det både funksjonelt og ivaretar Bombays eleganse".

Bronseplass

Tornado

Tredjeplassen gikk til glasset Tornado utarbeidet av Kristian Englund og Castilnano Simoons fra henholdsvis Hurum og Røyken.

Juryens uttalelse:

"Glasset Tornado har en morsom form, tøft og lekkert på en gang. Designet har mye energi og lever godt opp til sitt navn".

Powered by Labrador CMS