Nyt Norge1 åpning Meny Colosseum 10 juni

Nyt Norge-produkter i butikkene i dag

Onsdag 10. juni kommer de første Nyt Norge-merkede produktene ut til forbrukeren. Merkeordningen skal gjøre det enklere å velge norsk mat. Nyt Norge kan benyttes av bedrifter som produserer mat basert på norske råvarer i Norge.

Publisert

To av tre norske forbrukere ønsker en merkeordning som synliggjør produkter med norsk råvare.

Og hele tre av fire sier de foretrekker norske matvarer. Dette viser en fersk forbrukerundersøkelse som KSL Matmerk nylig har fått gjennomført.

Meny Colosseum

Onsdag 10. juni ble det første lasset med Nyt Norge- merkede produkter levert til et utvalg butikker over hele landet. KSL Matmerk og presse var tilstede på Meny Colosseum på Majorstua i Oslo, for å ønske noen av de første produktene velkommen.

Fra lanseringen av Nyt Norge 10. juni. (Foto: KSL Matmerk)

Et utvalg salat-produkter fra BAMA fikk æren av å være først ute. Hovedlansering av merkeordningen skjer til høsten, men allerede nå i sommer startet utrulling av en rekke sesongbaserte frukt- og grøntprodukter. Merkeordningen omfatter alle kategorier, også sammensatte næringsmidler.

Hele bransjen samlet

Hele bransjen, fra Norges Bondelag og Norsk bonde- og småbrukarlag, Landbruks- og matdepartementet og Coop, Norgesgruppen til produsenter som Nortura, Tine og BAMA står samlet om denne merkeordningen, som er et krafttak for norsk landbruk og norsk mat.

- Denne merkeordningen vil komme matbransjen og forbrukerne til gode, sier leder for markedsavdelingen, Marit Jerven i KSL Matmerk.

Krav

Hovedkravene til bruk av merket er:

* Produksjon i Norge

* Bruk av norske råvarer

* Bruk av råvare fra KSL-godkjente gårdsbruk

Les mer på Nyt Norges hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS