Frukt og grønt
Frukt og grønt

Rein Glede årets matbegivenhet

Fredag 6. november starter en av årets viktigste frukt- og grøntbegivenheter. Gartnerhallen region Sør inviterer til Gartnerkongressen 2009, og årets tema er Rein Glede. Det er lagt opp til et variert program, men man setter i år et spesielt søkelys på sammenhengen mellom mat og helse og ikke minst fortrinnet frukt og grønt har i den sammenheng. Det blir også delt ut en innovasjonspris til produsenter og bedrifter som har bidratt til nytenking innenfor frukt og grønt.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Gartnerkongressen 09 arrangeres fra fredag 6. til søndag 8. november i Stokke. Organisasjons- og informasjonssjef Tom Roterud oppfordrer særlig de med interesse for helse, sunt kosthold og mat som medisin til å møte opp og delta.

– I år har vi satt sammen et spennende program der alle, uansett alder eller utgangspunkt, garantert vil finne noe spennende og smakfullt. Vi har blant annet et Grønt Torg der organisasjoner med fokus på mat og helse inviteres til å delta. I tillegg vil vi konsentrere oss om mat som medisin, forteller Roterud.

Møt produsenter – smak på produkter

Under kongressen vil frukt- og grøntprodusenter fra hele Norge være tilgjengelige, og det blir som seg hør og bør servert grønn lunsj. I tillegg vil Geir Skeie, verdens beste kokk, holde foredrag om frukt- og grøntråvarers muligheter til fest og hverdags.

– Det skal også presenteres forskning fra Nofima Mat, det blir temaforedrag om e-sporing og ernæringsfysiolog Gunn Helen Arsky fra BAMA skal prate om muligheten for å øke forbruk av frukt og grønt, opplyser Roterud.

Prestisjetung innovasjonspris

Gartnerhallen har siden 2007 årlig delt ut en innovasjonspris til produsenter og bedrifter som har bidratt til nytenking innenfor frukt og grønt, og som er tilknyttet Gartnerhallen eller Bama. Roterud forteller at prisen blir stadig mer ettertraktet for hvert år.

– Vi er opptatt av vinneren skal være både innovativ og engasjert. I tillegg er det viktig at prisvinneren ser muligheter og klarer å kombinere kunnskap med produksjon og markedsmuligheter, sier Roterud.

Arrangement for alle

Roterud forteller at Gartnerkongressen 2009 er lagt opp slik at både store og små skal kunne delta.

– Utvalget av spisesteder er stort og variert, med flere arrangementer for de minste. Det blir blant annet skogstur med hest og vogn der det fyres opp bål og stekes pinnebrød, og ikke minst egen sirkusskole med Stella Polaris på lørdag, sier han.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS