Fredrikstad_SAS-RAD_lobby
Fredrikstad_SAS-RAD_lobby

Stordalen kan overta Radisson i Fredrikstad

Petter Stordalen er aktuell som ny eier av Radisson-hotellet i Fredrikstad, som ble åpnet på ettervinteren i 2007. De nåværende eierne er ikke fornøyd med dagens situasjon.

Publisert

Fra resepsjonsområdet på Radisson Blu i Fredrikstad. (Foto: Morten Holt)

Det er i dag Terje Høili og Arvid Ryen som står bak Radisson-hotellet ved gågata i Fredrikstad sentrum, men med mange millioner i underskudd og et høyt sykefravær har forretningsmennene varslet at det måtte drastiske endringer til, skriver Fredriksstad Blad på nett.

Ifølge Fredriksstad Blad har Petter A. Stordalen har hatt samtaler med eierne, men ingen ønsker å uttale seg om saken til avisen.

Hotellet har etter hvert utviklet seg til et mareritt for de to forretningsmennene Terje Høili og Arvid Ryen.

Les om Radisson-hotellet i Fredrikstad i en tidligere publisert sak på horecanytt her

Driften

"

Radisson Blu-hotellet i Fredrikstad sentrum kan bli Quality-hotell.

Hotellvirksomheten til Arvid Ryen og Terje Høili er nå splittet opp i et eget firma som driver hotellet, og som formelt heter Lykkeberg Hotell Drift, samt et eiendomsselskap som eier hotellbygget og resten av kvartalet.

Lykkeberg Hotell Drift har i sin tur en managementavtale med Radisson-kjeden, som forestår praktisk drift av hotellet og salg. Derfor er det altså Ryen og Høilis firma Lykkeberg Hotell Drift som sitter igjen med regningen for de enorme underskuddene, skriver f-b.no.

Underskudd

Etter at hotellet ble åpnet ga første driftsår et underskudd på 14,9 millioner kroner, og i 2008 ble det minus 15,5 millioner kroner i regnskapet.

Da det siste regnskapet ble kjent, kombinert med 15 prosent sykefravær ved hotellet, signaliserte Høili at det ville skje noe dramatisk.

–Vi har ikke fått ut det potensialet som ligger i hotellet, sa Høili da regnskapet ble offentlig kjent.

Overtar driftsansvaret

Opplegget skal være basert på at Stordalens hotellsystem overtar driftsansvaret for Fredrikstads største hotell.

Ryen og Høilis rolle blir redusert til eiendomsbesittere som leier ut hotellbygget til Stordalen, noe de etter alt å dømme er mer komfortable med. Ryen er fra før Fredrikstad sentrums største gård- eier, og Høili har også engasjert seg tungt i eiendom etter at han solgte seg ut fra Euro- pris.

Powered by Labrador CMS