Glenn Steiner Ultra Matfestival

Ultra med matfestival

Dagligvarekjeden Ultra forventer storinnrykk av sultne nordmenn til sin nye matfestival i Sandvika lørdag 13. juni. - Vi ønsker å gjenreise matgleden i Norge, sier markedssjef Glenn Steiner.

Publisert

Assisterende ferskvaresjef på Ultra Sandvika, Kai Nygård, gleder seg til storinnrykk på lørdag. (Foto: Ultra)

Ultras Matfestival arranger4s på taket til Sandvika Storsenter lørdag 13. juni, og arrangøren regner med mellom 15 000 og 20 000 besøkende i løpet av gratisfestivalen.

Ultras medarbeidere og over 70 leverandører skal koke, steke, grille og dampe fram kulinariske lekkerbiskener til alle fremmøtte.

Første gang med dagligvarekjede

- Så vidt jeg vet er dette første gang en dagligvarekjede arrangerer en matfestival på denne størrelsen. Vi ønsker å løfte fram våre dyktige medarbeidere og leverandører, og ser på dette som et innovativt tiltak for å styrke matgleden i Norge, forteller Steiner.

Inspirasjon i baksetet

Han påpeker at de fleste aktørene i dagligvarehandelen i dag står for et svært ensidig fokus på pris, mens kvalitet, kompetanse og inspirasjon fullstendig havner i baksetet. Dermed øker også sjansen for at folk lager seg lite varierte og ofte usunne måltider.

Blant samarbeidspartnerne som deltar på Ultras Matfestival er Opplysningskontoret for kjøtt og Eksportrådet for fisk. Sistnevnte har laget et opplegg for å lære barn å tilberede fisk.

Smaksprøver

- Ingen kommer til å gå sultne hjem på lørdag. Uansett hva slags mat du liker best, kommer du til å finne noe godt blant alle smaksprøvene og gratismåltidene som diskes opp under festivalen, sier Steiner. Som ikke frykter værgudene til helgen. Arrangementet finner nemlig sted under en rekke romslige telt.

Berulfsen og Hellstrøm

Matfestivalen tyvstarter allerede på fredag - for spesielt inviterte. Da blir omkring 1000 av Ultras TRUMF-kunder oppvartet med rød løper, champagne og gourmetmat, mens velkjente Torkjell Berulfsen foreleser om konjakk og Bagatelle-chef Eivind Hellstrøm snakker om laks.

Glenn Steiner håper at Ultras Matfestival kan bli et årlig arrangement i osloområdet, og åpner også for at festivalen kan utvides til andre deler av landet.

(Pressenytt)

Powered by Labrador CMS