Leif Østling ISS

Vil børsnotere ISS

Tidligere SAS-sjef Jørgen Lindegaard og konsernsjef i Scania Leif Østling løfter det danske ISS-konsernet til nye høyder og ser muligheter for en børsnotering. Lindegaard var konsernsjef i ISS frem til mars i år, og sitter i styret sammen med Leif Østling, som er styreleder i AB SKF og den svenske Wallenberg-gruppens mann, skriver Nordensnyheter.no.

Publisert

Tidligere SAS-sjef Jørgen Lindegaard og konsernsjef i Scania Leif Østling (bildet) vil børsnotere ISS.

ISS, som arbeider i alle de nordiske land, gleder de seg over svært gode halvårsregnskaper, og de ser på muligheten for en børsnotering. Her gjelder det å være tidlig ute for NBIM eller Oljefondet, som forvaltes av Norges Bank.

Samlet omsetning steg med seks prosent fra 34 til 36,2 milliarder danske periode fra første halvår ifjor til samme periode i år.

ISS driftsresultat økte med 10 prosent til 1,9 milliarder danske kroner, melder Nordensnyheter.dk.

Godbit for oljefondet

Oljefondets mangeårige rådgivere Goldman Sachs og Morgan Stanley, skal gi ISS råd før og under en mulig børsnotering og salgsprosess. Her er oljefondet godt plassert for å kunne sikre seg aksjer i ISS.

Økonomidirektør Jacob Strausholm skriver i en pressemelding at man hele tiden har forbedret resultatene på de viktige markedene forbedret utvikling dette halvåret og at annet halvår ser ut til å bli bedre enn tilsvarende periode i fjor.

En stabilisering av verdensøkonomien og innsparinger som ISS foretok ifjor, har gjort selskapet mer effektivt og samtidig bidratt til å bedre lønnsomheten. Dermed vurderer ISS å selge selskapet, og skriver i en pressmelding at man starter denne prosessen nå.

- En børsnotering er bare en av flere muligheter og vi undersøker flere muligheter, sier økonomidirektør Jakob Stausholm. Han mener at et selskap som har forbedret selskapets grunnlinje med en halv milliard har gode forutsetninger for å lykkes md en børsintroduksjon.

God økonomistyring

Danske Jørgen Lindegaard, tidligere konsernsjef i SAS,har hatt en god hånd med selskapet, og brakt det trygt gjennom finanskrisen. Han gikk i mars over fra å være konsernsjef i ISS, til å bli styremedlem i selskapet.

Han har med seg konsernsjef i Volkswagen-eide Scania som vise styreleder i ISS. Leif Østling sitter også i styret i Scania, som tidligere var en del av Saab-Scania, eid av Wallenberg-gruppen.

Leif Østling har fortsatt tillit hos Wallenberg og er styreleder i AB Atlas Copco, et av de mest lønnsomme selskapene i The Wallenberg Web.

Verdens fjerde største

Det danskbaserterengøringskonsernet ISS er i dag vedens fjerde største selskap etter antall ansatte. Med 525 000 medarbeidere i 51 land, er ISS bare forbigått av Wall Mart, Group Four Securicor og Tesco, men er foran gigantkonsern som McDonald`s og Siemens på Forbes lister over verdens største selskaper.

Medarbeiderne er rengjøringskonsernets største aktivum. Derfor er glade og tilfredse medarbeidere uhyre viktige for ISS, sier Stig Jørgensen i konsulenthuset Stig Jørgensen & Partnere i København til Danmarks Radio P1 Business Hans mener at medarbeiderne føler seg verdsatt i selskapet.

"
Powered by Labrador CMS