Horecaomslag 07 10 NETT

Horeca nummer 7 2010 fullt av øl

Årets sjuende utgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. Mye av dette nummeret er viet øl, og da spesielt de mange fremgangsrike norske bryggeriene. En av dem som har gått i bresjen for ølfolket det siste året er Petter Nome, som er direktør for Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Han er vårt portrett i nummer 7 2010. Matomsorgsprisvinner i 2010, Henning Stordal, er også behørig omtalt.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 7 2010. (Foto: Isidor Åstrøm/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Ægir Bryggeri er en del av Flåm Turistsenter AS, eller ofte bare betegnet som Flåmsbrygga. Paret Aud Melås og Evan Lewis har bygd opp Ægir Bryggeri og Pub som det store trekkplasteret på Flåmsbrygga med stor suksess.

I 2009 omsatte bryggeriet for 5,1 millioner kroner. I år forventes det at omsetningen vil øke med 3,7 millioner kroner – til 8,8 millioner kroner.

Les også: Ægir på søketoppen

Les mer om Ægir Bryggeri i Horeca nummer 7 2010

Bli abonnent på Horeca her

Øl, øl og mer øl

Men det blir mer øl i denne utgaven av Horeca. Totalt sett har vi satt av nærmere 25 sider av nummeret til humledrikken og relaterte saker til øl. Vi har besøkt andre bryggerier, sett nærmere på trendene, vært på Oktoberfest i Tyskland, besøkt øllandet Irlands eldste pub og selvfølgelig avsatt en bolk om juleølet – nå som julehøytiden nærmer seg.

Og som tidligere nevnt; ølgeneral Petter Nome, som virkelig har satt Bryggeri- og Drikkevareforeningen på kartet det siste året, er vårt portrett.

NM i kokkekunst

Ørjan Johannessen imponerte stort under NM i kokkekunst i Trondheim i slutten av september. Det gjorde også Rica Nidelvens tre deltakende kokker, som alle kom blant de fem beste i konkurransen, med Morten Rathe på sølvplass, Martin Sveian på bronseplass og Bjørnar Buserud på femteplass.

Du kan lese mer om Ørjan Johannessens seier og Rica Nidelvens NM-suksess i Horeca nummer 7 2010.

Bli abonnent på Horeca her

Matomsorgsprisen 2010

Matomsorgsprisen ble i oktober delt ut for femte gang. Denne gangen var det Henning Stordal, prosjekt- og driftsdirektør i Fazer Food Services AS. Vi har reportasje fra utdelingen, og har også besøkt Stordal på hjemmebane.

Ellers i denne utgaven finner du større reportasjer fra Fursetrestauranten på Expo 2010 i Shanghai, Aunegården i Tromsø, Molde Fjordstuer, Tor Sebergsen AS i Tromsø, Rosenborgbrakka i Trondheim og Steinkjer Sentralkjøkken.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Horecatrender, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no her

"
Powered by Labrador CMS