PMI Finnmark Hotellverktøy.jpg
PMI Finnmark Hotellverktøy.jpg

Studenter lærer superverktøy

Reiselivsstudentene, som går tredje året ved Høgskolen i Finnmark, skal få lære å bruke PMI, et ”superverktøy” for den som skal administrere et hotell. Opplæringen skjer i samarbeid med Rica-kjeden.

Publisert

Regiondirektør Knut Sigurd Pettersen i Rica og direktøren for Rica i Alta, Kari Flesvik er godt fornøyd med PMI. Nå skal de samarbeide med høgskolelektor Per Kåre Jakobsen og instituttleder Arild Røkenes for å lære studentene å bruke "superverktøyet". (Foto: Gunnar Sætra)

PMI er dataverktøyet som holder orden på ”alt” som har med hotelldrift å gjøre, skriver Høgskolen på sin hjemmeside.

– På mange måter er det et ”superverktøy”, sier Kari Flesvik, som er direktør på Rica-hotellet i Alta.

Holder orden

PMI holder orden på rombestillinger, budsjett, regnskap, bemanning, innkjøp av mat og drikke og alt det andre som hotelledelsen må holde styr på for å drive så effektivt som mulig.

– Verktøyet viser oss hvordan bemanningen er i forhold til belegget på hotellet. Det gir oss informasjon om hvor mange gjester vi har og har hatt i forhold til budsjettet, tidligere år og hvilken aktivitet vi kan forvente ut fra rombestillinger, kommende konferanser osv, sier regiondirektør Knut Sigurd Pettersen i Rica til Hifm.no.

– Ut fra det kan vi se om det er behov for å legge om driften, legger Flesvik til.

Teori og praksis hånd i hånd

Nå skal altså Rica-kjeden og Høgskolen i Finnmark samarbeide om å gi reiselivsstudentene ved HiF opplæring i systemet. Pettersen og Flesvik er sikre på at det blir nyttig for både hotellnæringen og studentene.

– De aller fleste store hotellkjedene bruker dette systemet, og jo før studentene får innblikk i det, jo bedre er det, sier de to.

– Kombinerer teori og praksis

Instituttleder Arild Røkenes ved Institutt for reiselivs-, hotell- og mediefag et godt fornøyd med samarbeidet.

– Det gjør at studentene kan kombinere teori og praksis. På den måten blir de godt forberedt på å møte virkeligheten de skal ut i den dagen de er ferdig med studiene, sier Røkenes.

Les saken på hjemmesiden til Høgskolen i Finnmark

"
Powered by Labrador CMS