TerjeNess Strømtorsk
TerjeNess Strømtorsk

Juletorsk fra Terje Ness

Mesterkokk og tidligere Bocuse d’Or–vinner Terje Ness velger fersk torskeloin fra Saltstraumen når han skal servere sin alternative juletorsk. Han tror indrefileten fra Saltstraumen blir en minst like stor suksess som Salma-laksen.

Publisert

Mesterkokk Terje Ness sverger til fersk torskeloin fra Saltstraumen når han serverer sin alternative juletorsk.

-Enklere og bedre blir det neppe. Det nye produktet Strøm kan gjøre alle torske-elskere til mesterkokker. Med rent og enkelt tilbehør og noen minutter i stekepanna kan du lage et himmelsk torskemåltid, proklamerer kjendiskokken Terje Ness.

Over hele Norge

Siden november har han ukentlig servert over 300 kilo fersk, skinn- og benfri torsk fra Saltstraumen til kresne gjester ved sin prisbelønte restaurant Oro i Oslo.

Strøm har så langt bare vært i salg i åtte utvalgte supermarkeder i Oslo og Bærum, men fra nyttår utvides distribusjonen gradvis til hele den landsdekkende Norgesgruppen.

Krever fersk fisk

- Norske ganer blir stadig mer kresne, og krever mer fersk fisk fremfor dypfryst. Denne torsken er filetert og pakket maksimum fire timer etter at fisken svømte i sjøen, og på plass i ferskvaredisken eller på restauranten under et døgn etter at den gjorde sine siste sprell. Stort ferskere og bedre fisk er det vanskelig å få hvis man ikke fisker den selv og slenger den rett i panna eller ovnen, sier Terje Ness.

Strøm er utviklet og selges av det norske havbrukselskapet Codfarmers.

Saken fortsetter under bildet

Terje Ness tror indrefileten fra Saltstraumen, Strøm torsk, blir en minst like stor suksess som Salma-laksen.

Under mesterkokkens Terje Ness sin oppskrift til alternativ juletorsk:

Juletorsk à la Strøm

Handleliste 2 personer:

1 pk Strøm torskefilet eller annen loin fra torsk

Bacon

500 gr fryste petit pois (små grønne erter)

1 pk smør

Poteter

100 gr gulrøtter

1 ss sukker

Gressløk

Persille

Ertepurè av petit pois (små grønne erter)

Fremgangsmåte:

Vi koker 500 gr petits pois i saltet vann i ett minutt, har dem varme i en blender, tilsetter 100 gr saltet smør og kjører til glatt og fin puré. Smake til med salt og hvit pepper og hold varm i en kasserolle.

Glaserte gulrøtter: Vask og skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i staver eller skiver. Kok gulrøttene møre i lettsaltet vann. Sil av vannet. Smelt 1 ss smør i en kasserolle. Tilsett gulrøtter, 1 ss sukker og finhakket persille. Frés over sterk varme til gulrøttene er karamelliserte. Da skal de være gylne på farge.

Stekt baconterninger: Stek baconterninger sprø og gyllenbrune. Hold baconterningene varme i en ildfast skål. La stekefettet bli igjen i pannen for steking av fisk.

Steking av Strøm torskefilet: Strø grovt havsalt på den ene siden av fileten og la den ligge slik i 15 minutter. Mens du venter kan du gjøre klar bacon, erter, poteter og gulrøtter. Etter 15 minutter skyller du av saltet og tørker fileten før du krydrer med pepper. Stek fileten i en varm stekepanne. Bruk baconfettet som ble igjen i pannen, og suppler med noe olje. Pannen skal være varm før du legger i fisken. Stek fisken i 2 minutter på hver side. Like før ferdig steketid tar du litt smør i pannen, lar det smelte og bruker en skje til å helle stekekraften over fisken. Ta stekepannen fra varmen, legg på et lokk eller folie og la fisken hvile i 5 minutter i pannens restvarme før servering. Mens fisken hviler gjøres siste finish på tilbehøret. Anrett kokte poteter, glaserte gulrøtter og erter på varme tallerkener. Legg på fisken og strø sprøstekt bacon over fisken, og avslutt med noen skjeer stekefett fra pannen og litt gressløk.

Syltet rødløk passer også godt som tilbehør til juletorsken

Flere oppskrifter på Strøm-torsk, se www.stromcod.no

NTBinfo

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS