Elgstua Siri og John Tømte1

Økte omsetningen med 169 % på fire år

I Elverum er elgen en gaselle. Serverings- og overnattingsbedriften like ved den nye rundkjøringen i krysset ved Basthjørnet, som knytter Hamar-, Østerdal- og Trysil-trafikken sammen, har økt omsetningen kraftig de siste årene. I 2009 omsatte stedet, som eies og drives av ekteparet Siri Elisabeth og John Tømte, for 21 millioner kroner. Til sammenligning var omsetningen på 7,8 millioner kroner i 2006...

Publisert

Siri Elisabeth og John Tømte driver Elgstua. (Foto: Odd H. Vanebo)

Omsetningen har økt fra 7,8 millioner kroner i 2006, til 12,8 i 2007, via 17,8 i 2008 til 21 millioner i 2009. Dermed har bedriften hatt en omsetningsvekst på 169 prosent i tiden ekteparet har drevet bedriften.

I fjor viste Elgstua AS til et driftsresultat på to millioner kroner.

Tømte Holding

Elgstua AS eies av Tømte Holding, som igjen eies av ekteparet Tømte (50 prosent hver). De to kjøpte stedet i 2006 – for seks millioner kroner.

Det ærverdige spisestedet i Elverum ble etablert i 1959, og har i dag 40 ansatte fordelt på 26 årsverk. I tillegg til Elgstua driver de gatekjøkkenet Soppen like ved Elgstua, mens Siri Elisabeth også driver restaurant Forstmann på Norsk Skogmuseum.

Renoverte stedet

Elgstua med Soppen i bakgrunnen. (Foto: Odd H. Vanebo)

– Vi pusset opp Elgstua for ni millioner kroner etter at vi overtok. Motellrommene ble renovert, kafeen ble pusset opp og kjøkkenet oppgradert. Personalkostnadene ble samtidig redusert fra 52 til 38 prosent ved at vi klarte å utnytte våre faste ansatte bedre, sier John Tømte til Dagens Næringsliv.

Resultatene kom raskt. Fra 2007 til 2008 økte Elgstua AS omsetningen med 40 prosent!

Les også: Gullkantet investering i en lavkonjunktur

Terningen Arena

Tømte Holding hadde planer om utvidelse, budsjettert til 26 millioner kroner. Målet er å tilby selskaps- og konferanselokaler, men han har nå fått tilbud om å gå inn som medeier i Terningen Arenas bed & breakfastprosjekt – rett over på andre siden av den nye rundkjøringen på Basthjørnet. Her er det planlagt 150 rom rettet mot Forsvaret og leietakerne.

Les også: Åpner Hedmarks største spisested på Terningen Arena

– Jeg vurderer dette nå. Prosjektet kan komme i konkurranse med Elgstua. Kanskje kona tar seg av dette, sier han med et smil.

Les for øvrig om Elgstua, som var vår typebedrift i Horeca nummer 3 2010.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS