Juryformann Arkitisk Kokk Ole martin alfsen

Alfsen har store forventninger

Ole Martin Alfsen håper å få se lokale og ikke minst vågale initiativ under morgendagens "Arktisk Kokk 2010". – For meg er det viktig at kokkene tørr å ta det lokale helt ut. Med alle de fantastiske råvarene som er tilgjengelig i denne delen av landet, forventer jeg meg kreativitet og fantastiske smaker, sier Ole Marin Alfsen som er hoveddommer i morgendagens konkurranse.

Publisert

Juryleder for Arktisk Kokk 2010 er Ole Martin Alfsen. Konkurransen finner sted i Bodø Spektrum onsdag 22.september.

Totalt skal seks nordnorske kokker kjempe om tittelen Arktisk Kokk 2010, og Alfsen mener konkurransen er en god måte å komme seg opp og frem i yrket på – også internasjonalt.

– All konkurranse er viktig. Man lærer seg å jobbe under press. For vinneren vil dette være et springbrett videre i karrieren, og da sier det seg selv at det ikke nytter og ”safe”. Jeg forventer å få se lokale og vågale menyer som skiller seg ut fra andre ting vi har sett og smakt tidligere. Kreativitet blir et nøkkelord i tillegg til smak, sier Alfsen.

Gleder seg

Kjendiskokken innrømmer at han gleder seg stort til morgendagens konkurranse og håper kokkene er smarte i måten å tenke på, spesielt med tanke på å sette sammen menyene på.

– I bunn og grunn koker det hele ned til at maten smaker godt. Vanskeligere enn det er det ikke, forteller Ole Martin Alfsen, og legger til:

– Med så eksotiske råvarer som er tilgjengelig, bør det være mulig å sette sammen menyer som både pirrer og inspirerer. Jeg har store forventninger til konkurransen, og jeg håper virkelig ikke jeg blir skuffet.

Spent deltaker

Jonathan Bukkøy Arntzen

– Å forberede seg til å delta i en slik konkurranse er en helt annen måte å jobbe på en slik vi kokker gjør til vanlig, sier deltakende kokk fra Fiskekompaniet i Tromsø Jonathan Bukkøy Arntzen, og legger til:

– Du må tenke på en annen måte enn du gjør når du jobber med a’la carte meny, her er det mer fokus på timing og temperatur. Jeg er veldig spent, men satser selvsagt på å vinne.

De seks lokale kokkene deltar på Arktisk kokk:

Pontus Lindroth, Huset på Svalbard

Alexander Øynes, LystPå i Bodø

Øyvind Hatlehol, Rica Hotel Alta

Tomas Nilsen, Lovund Rorbuhotell

Frank Robin Kristoffersen, Tinja Fjellgård i Narvik

Jonathan Bukkøy Arntzen, Fiskekompaniet i Tromsø

Årets råvarer er tørrfisk til forretten, reinsdyr flatbiff og Mack Bok-øl til hovedretten og sagogryn og tyttebær til dessert.

Samarbeidspartnere i år er: Innovasjon Norge, Macks Ølbryggeri og Nordland Fylkeskommune.

Konkurransen blir arrangert under Arena Nord 2010 i Bodø Spektrum, onsdag 22. september fra 1000-1400.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS