Fallskjermhopper i bunad

Søkelys på nyskapning

Nyskaping, bedre forståelse for kundens behov og prising av opplevelsesprodukter blir hovedtemaene på Nordnorsk Opplevelseskonferanse 2. til 4. november i Bodø. Sjur Dagestad fra Innoco AS er utdannet smed, prisbelønnet oppfinner, professor i innovasjon og mannen som hjalp Rica Hotel Nidelven i Trondheim med å utvikle Norges beste hotellfrokost.

Publisert

Sammen med sine kolleger vil han skape hele konferansen om til et ”verksted” for å løse konkrete innovasjonsutfordringer i bedriftene.

Nordnorsk Opplevelseskonferanse er landsdelens årlige møtested for inspirasjon, ny kunnskap og samarbeid. Målsetningen er å skape bedre opplevelsesprodukter for turistene som besøker Nord-Norge.

Even Rokne fra Voss EkstremUtvikling. (Foto: Marit Hommedal /Scanpix)

I fjor var over 90 prosent av konferansedeltakerne godt eller svært godt fornøyd både med faglig innhold, læringsutbytte, nettverksbygging og inspirasjon, og 65 prosent av deltakerne sa at de reiste svært inspirert hjem etter konferansen som fant sted i Lofoten.

Tester opplevelser i Bodø- og Saltenregionen

Konferansen arrangeres som et samarbeid mellom bedriftsnettverket Innovative Opplevelser, Innovasjon Norge Nordland og Innoco AS, som er spesialister på nyskaping i etablerte bedrifter.

Reiselivsbedriftene i Bodø og Salten er det lokale vertskap og som inviterer reiselivskollegaer til å teste sine opplevelser; havrafting til Saltstraumen med Stella Polaris, steinalderaften på Tuvsjyen i Saltstraumen, ”Kald Krig” opplevelse på Norsk Luftfartsmuseum, grottetur til Fauske med Nordland Turselskap, gourmetmiddag på Galleri Bodøgaard med mer.

Fallskjermhoppet for statsministeren

Et annet av konferansens høydepunkter er møtet med Even Rokne fra Voss EkstremUtvikling AS og Voss Fallskjermklubb. Han vil gi tilhørerne en fascinerende fortelling om veien fra ekstremsport til salgbare opplevelser.

Rokne var også mannen som nettopp landet i fallskjerm foran statsministerens delegasjon og overbrakte et budskap om at regjeringen må utrede saken om Hardangermastene bedre før de tar en endelig avgjørelse

Fjøsopera til kr 5000

Hvordan kan man selge fjøsopera på en liten fjellgård i Sogn til 5000 kroner billetten med suksess?

Steinar Sørli fra Åmot Gård vil fortelle om hvordan de fikk Kiri Te Kanawa, en av verdens største operastjerner til gården, og om hvordan det ble starten på et nytt konsept for gården.

Arena Innovative Opplevelser

I løpet av konferansens tre dager er det ventet rundt 150 deltakere. ARENA-nettverket Innovative Opplevelser har ansvaret både for faglig innhold, gjennomføring, opplevelser underveis og for å begeistre sine kolleger i bransjen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS