Bagatelle1
Bagatelle1

3,9 millioner kroner i underskudd for Bagatelle

Bagatelle, som for tiden er stengt, stenger med nesten fire millioner kroner i underskudd. I 2008 hadde restauranten et underskudd på 1,3 millioner kroner på en driftsinntekt på 16,4 millioner kroner, mens det i fjor ble et underskudd på hele 3,9 millioner kroner på en driftsinntekt på 17 millioner kroner.

Publisert

Bagatelle, som for tiden er stengt, hadde nesten fire millioner kroner i underskudd i fjor. (Foto: Morten Holt)

Eyvind Hellstrøm forlot det "synkende skipet" Bagatelle i desember 2009, etter en langvarig konflikt med restauranteier Christian Sveaas. Men i tillegg til å miste stjernekokken, tapte Bagatelle noen millioner i fjor.

Les også: Slutt for Hellstrøm på Bagatelle

Omsetningen falt

I Bagetelles foreløpig siste regnskap går gourmetrestauranten med 3 931 067 kroner i underskudd. Restaurantens driftsinntekter var 17 066 067 kroner i 2009, skriver E24.no.

Årsaken til underskuddet de siste årene, er ifølge årsberetningen, at utgiftene ikke har vært tilpasset lavere omsetning.

Tapt millioner

Omsetningen falt med hele 20 prosent i 2008. Sveaas anslår at han har tapt mellom tre og fire millioner kroner i løpet av tiden han har eid restauranten.

"

Eyvind Hellstrøm, som er landets mest kjente kokk, drev Bagatelle i 27 år.

Christian Sveaas planlegger å gjenåpne stjernerestauranten mot slutten av dette året 2010 – med nytt kjøkken, nye kokker og nytt konsept.

Les også: Nytt Bagatelle-konsept

Hellstrøm drev restauranten i 27 år

Eyvind Hellstrøm startet Bagatelle i 1982. Restauranten var kjent som et av de kulinariske flaggskipene i Norden og opparbeidet seg også, som eneste restaurant i Norge, to stjerner i den anerkjente matguiden Michelin.

Les også: Hellstrøm har tatt farvel med Bagatelle

Les mer på E24.no

"
Powered by Labrador CMS